Jestem po zawodówce, słabo czytam ze zrozumieniem
, prawniczy bełkot mnie wku...
(denerwuje), już wole bardziej oglądać OBRAZKI
. Chyba się nie obroniłem. KAPA proszę Cię o wyrozumiałość. W skrócie wynika z tego że ulgi nie odliczył, tak mogę zrozumieć powyższy tekst? Czyli nic dobrego dla stockowców
|
Rozliczenia podatkowe - stocki
|
|
2012-07-20, 22:13:43
Słuchaj Tspider a ja mam studia wyższe i chyba zacznę robić doktorat z nudów... Ale ludzi dzielę na tych którzy tak jak żaba kumają lub nie. A jak się komuś nie chce poczytać i chwilę pomyśleć - czyli ruszyć te swoje szare komórki i je wykorzystać to powiem szczerze ze mi ręce opadają jak czytam takie posty. Każdy z nas ma swoją indywidualną sytuację, i chociaż zasady rozliczenia są podobne to w efekcie finalnym rożnie to wychodzi. Patrz wcześniejsze posty.
Pozdrawiam serdecznie.
2012-07-25, 22:40:38
Mała aktualizacja - limit możliwości odliczenia kosztów 50% - ok. 42 tys.zł. w 2013r.
http://finanse.wp.pl/kat,9231,title,MF-w...caid=1edee
2012-07-27, 08:27:26
No i znowu idiotyzm naszych rządzących nie zna granic...
Po pierwsze - artyści już wyjechali z tego kraju. Starsi osiągnęli sukces pracując za granicą i teraz przyjeżdżają tylko na pogrzeby swoich polskich kolegów. Cała masa młodych wyjechała i pracuje w normalnych krajach gdzie mają szansę się wybić, a rozliczenia podatkowe są ostatnią rzeczą o której myślą. Sam mam kilku kolegów w Nowym Yorku - operatorów filmowych i fotografów. Na tym forum też mamy kolegów z różnych stron świata. A ci co zostali i tak muszą sobie radzić z idiotycznymi przepisami - np część twórczości rozpisze się na żonę... No ale to są chyba działania pozorne Rządu przykrywające niekompetencję, prywatę i brak wyobraźni. Ciekaw jestem ile premii wzięli prezesi PKOBP za wypracowanie 8 miliardowego zysku w zeszłym roku ile zapłacili od tego podatku?
2012-07-27, 10:08:44
Tu chodzi o to żeby starszym artystom podnieść ciśnienie aby nie dożyli czasem emerytury...
2012-07-27, 14:09:17
Można by teraz wymieniać wiele "nieudacznych" posunięć, ale trochę powinniśmy się cieszyć, że w ogóle nie zlikwidowali tej ulgi. Chodź czytałem, że bardzo możliwe, że z tą likwidacją ulgi to było "zagranie", aby później cześć osób napisała to co ja, czyli "... dobrze, że nie zabrali całości"
2012-07-27, 14:32:22
"... dobrze, że nie zabrali całości"
resztę zabiorą za dwa lata... to nazywa system ratalny...
2012-07-27, 15:52:32
Bardzo możliwe ... zastanawiam się co wtedy...jak przejść niepostrzeżenie do szarej strefy skoro wcześniej człowiek pracował legalnie. Bo ja osobiście nie zamierzam oddawać tyle pieniędzy od tak sobie.
2012-08-29, 13:42:06
wracam do tego tematu co miesiac i czytam nowe posty - wciaz mamy z tym bałagan - niestety! Pani w US poinformowała mnie ze nie mozna pisac do naczelnika US z jakimkolwiek zapytaniem w sprawie formy opodatkowania - od niedawna jedyna możliwościa jest: ORD-IN Wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej z ministerstwa finansów! jak napisze swoje i dostane odpowiedz dam znac
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Rozliczenie podatkowe (bez DG, bez etatu) | Interior | 14 | 11 046 |
2015-06-09, 11:25:37 Ostatni post: Interior |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości