Liczba postów: 506
Liczba wątków: 6
Reputacja:
6
Miejscowość: Dębica
(2012-06-19, 23:20:58)SHaiith napisał(a): W moim przypadku sprzedaż ciągle rośnie.
Sam nie wiem od czego to zależy.
Może szczęście początkującego? ciężko odnieść się czy to mało czy dużo, jeśli nie widać liczb (oczywiście rozumiem, że nie chcesz ich ujawniać). U mnie podobnie widać ciągły wzrost, nie sprzedaję na innych stockach i póki co na razie mi się to opłaca (chociaż z drugiej strony nie mam odniesienia ile zarabiałabym łącznie gdybym sprzedawała w kilku miejscach).
Co do oszustwa, dziwna sytuacja, że cofnięto aż 25 plików, mnie się zdarzyło raz, że w ciągu jednego dnia cofnięto 3 sprzedaże.
Liczba postów: 4 067
Liczba wątków: 357
Reputacja:
35
Miejscowość: Wrocław
(2012-06-20, 13:51:35)aniaz napisał(a): ciężko odnieść się czy to mało czy dużo, jeśli nie widać liczb (oczywiście rozumiem, że nie chcesz ich ujawniać)
Kolega się chwalił, że ta EL'ka z marca to 31.90$, więc można się domyślić wartości tych słupeczków.
Liczba postów: 2 267
Liczba wątków: 39
Reputacja:
30
Miejscowość: Bydgoszcz
co za kalkulacja .
Pytanie czy to dużo czy mało, to chciałem się dowiedzieć.
Bo każdy narzeka, że jest spadek na Istoku, a nikt nie poda konkretów, przy jakim portfolio jakie dochody są ok, a jakie nie bardzo. Stąd mój wpis i pytanie do starszych stockerów.
Bo jeżeli przez ostatnie miesiące podwoiłem ilość zdjęć w portfolio to czy to wyjaśnia wzrost, a ogólnie jest spadek, czy może jest inna zależność?
Jednym słowem wzrost jest przez wzrost zdjęć w portfolio, czy może przez coś innego, skoro inni narzekają.
Liczba postów: 6 005
Liczba wątków: 26
Reputacja:
65
Miejscowość: Malbork
Ech... napisze wprost ... dlaczego o tym piszesz w tym wątku?
Reputacja:
30
faktycznie, moja pomyłka nie ma tematu.
Liczba postów: 1 358
Liczba wątków: 9
Reputacja:
5
Miejscowość: Warszawa|O'Hare
U mnie wzrost folio ma odwrotny skutek... Zdjęć więcej, sprzedaży mniej.
Liczba postów: 506
Liczba wątków: 6
Reputacja:
6
Miejscowość: Dębica
(2012-06-20, 14:36:32)rachwal napisał(a): Kolega się chwalił, że ta EL'ka z marca to 31.90$, więc można się domyślić wartości tych słupeczków.
Nie widziałam tego wcześniej
Pytanie tylko co dla każdego to dużo a co mało, co też było tematem dyskusji wielokrotnie. Patrząc na słupki, myślę, że fajnie, że jest wzrost, ale chyba wyżyć za to byłoby ciężko. U mnie powiększanie portfolio = powiększanie dochodów. Zauważyłam też jedno - jak często wrzucam i materiał jest w portfolio, dzień później sprzedaż jest spora. Nie twierdzę oczywiście, że to jakaś zależność, może i przypadek, ale zdarza się to często.
Liczba postów: 4 067
Liczba wątków: 357
Reputacja:
35
Miejscowość: Wrocław
(2012-06-20, 15:01:13)SHaiith napisał(a): faktycznie, moja pomyłka nie ma tematu.
Spoko, czasami jak dziś mam dobry dzień i zamiast usuwania, przenoszę posty
Reputacja:
30
rachwal dzięki za przeniesienie w odpowiedni dział, bo tak śmietnik się robi.
Liczba postów: 6 005
Liczba wątków: 26
Reputacja:
65
Miejscowość: Malbork
(2012-06-20, 14:51:10)SHaiith napisał(a): Jednym słowem wzrost jest przez wzrost zdjęć w portfolio, czy może przez coś innego, skoro inni narzekają.
Chyba cos innego. Mi sprzedaz od 2010 spadła o połowę. W 2010 załadowałem 219 zdjęć, w 2011 317, a w tym już 249.... a wzrostu nie widać. Równia pochyła trwa
Może jednak cichaczem IS promuje zdjecia tych, co maja niską prowizję.
@aniaz... ile masz prowizji jako EX?
|