Liczba postów: 1 271
Liczba wątków: 26
Reputacja:
10
Miejscowość: Radom
Mam do was takie pytanie.. Otóż idąc na sesję w plener chciałem sobie wykorzystać aparat (D300) jako przeglądarkę zdjęć na których mógłbym się wzorować (ekran większy i lepszy niż w moim szajsfonie no i łatwiej wytłumaczyć modelce o jaką pozę mi chodzi jeśli ona widzi przykładowe zdjęcie) no i rozchodzi się o to że jak wrzucę jakieś zdjęcia pobrane z sieci w formacie .jpg na kartę pamięci i włożę ją do puszki to aparat nie widzi żadnych plików.. Jest jakaś opcja żeby dało się przeglądać zdjęcia na LCD puszki jeśli nie były one wykonane przez ten korpus?
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Miejscowość: nl
Nie wiem jak to jest w Nikonach, ale mój Canon czyta normalnie zdjęcia "nie swojego autorstwa" wrzucone na kartę pamięci. A poza tymi zdjęciami zgranymi na kartę masz na niej jeszcze własne zdjęcia zrobione? A może to kwestia katalogów gdzie wrzuciłeś zdjęcia z komputera?
Reputacja:
10
No właśnie robiłem różnie, raz miałem zrobione już zdjęcia, raz nie miałem, raz bezpośrednio wrzucałem na kartę, raz do katalogu i nic.. Raz wziąłem kartę od kolegi który ma Canona 40D żeby sprawdzić u mnie jak zdjęcie wyszło (lepszy LCD) i też nie widział plików no ale to już bym mógł zrozumieć bo pewnie inne katalogi..
Liczba postów: 1 372
Liczba wątków: 8
Reputacja:
7
Miejscowość: Gdańsk
aparat często czyta tylko to co sam zapisał, najlepiej na sformatowanej wcześniej karcie, nie masz jakiegoś GPS, Smartfona czy coś?, ekran duży i problem z odczytem zniknie.
Liczba postów: 6 005
Reputacja:
65
Miejscowość: Malbork
Ja czasami tez pokazuje modelce na przykładzie, o jaką poze mi chodzi, ale drukuje cos w rodzaju stykówek i mam to na papierze. Mam HTC z duzym ekranem, ale w mocnym słońcu lepiej sie sprawdza wydruk niz ekranik LCD
Reputacja:
10
Nad tym też w sumie myślałem i fakt, w ostrym słońcu ekran raczej się nie sprawdza... będzie się trzeba zastanowić i nad tym drukowaniem.