2012-02-28, 15:01:02
Nie każdy ma takie szczęście do modelek jak kolega Canion. Ta jego brunetka jest fantastyczna.... OOOOO!!! może ją weźmie ze sobą jak będzie się pisal na to spotkanie. Sukces gearantowany
![Icon_wink Icon_wink](https://stock-board.info/images/smilies/icon_wink.gif)
Trójmiasto - wspólne sesje stockowe
|
2012-02-28, 15:01:02
Nie każdy ma takie szczęście do modelek jak kolega Canion. Ta jego brunetka jest fantastyczna.... OOOOO!!! może ją weźmie ze sobą jak będzie się pisal na to spotkanie. Sukces gearantowany
![]()
2012-02-28, 16:37:00
Z modelkami lepiej poczekać, z doświadczenia wiem że sesje można ustawiać maksymalnie na 2 tygodnie przed, bo przy dłuższych terminach zawsze coś może wypaść.
Kiedyś miałem taki przypadek (sesja płatna, umówiona ponad miesiąc wcześniej, i dzień przed dziewczyna zrezygnowała) - załatwiałem modelki w 12 godzin przed sesją - udało się. Osobiście nie wiem jeszcze kogo wezmę, mam kilka osób "rezerwowych". Furory nie robią, ale da się zarobić na zdjęciach z nimi (to tak w razie czego). Mam też kilka osób dobrych, ale im musi przypasować termin, no i chcę troszkę więcej kasy. Wszystko zależy jaka ideę będę miał na zdjęcia. Czasem lepiej wziąć 1 osobę za 1000zł niż 10 za 100zł, a czasem jest wprost odwrotnie. Osób całkiem nieznanych i bez doświadczenia nie radzę - mogą rozwalić całą sesję, a czasu na znalezienie innej nie będzie. Fotek na Oli W. można troszkę zarobić, a widziałem że robiła dla Ciebie. Tyle że ona chyba teraz w Warszawce siedzi. Co do dzielenia się modelkami to da się, ale przy 5 fotografach będzie ciężko. Pozująca wysiądzie po 6 godzinach a to wychodzi po godzinie dla każdego. Jeden przypadek jaki miał by sens to robienie grupy 5-10 osobowej. Każdy przywozi z sobą pozujących i robimy kilka sesji wspólnych (typu impreza - ale każdy swoją). Inne stroje, inne tło, wspólne modelki. Każdy set to około 20-30 minut focenia + przygotowanie. Dłużej nie warto bo i tak 1 seria zdjęć może mieć maks 10 fot (osobiście coraz częściej stosuję 3). Ewentualnie można zrobić tak że każdy robi imprezę w tej samej scenografii i modelkami, ale z innym pomysłem głównym. Możliwości jest sporo, wszystko zależy od kreatywności. Główne pytanie czy robimy to dla zabawy, czy też chcemy na tym zarobić. Osobiście jestem za tym drugim. W tym drugim przypadku najlepsza opcja to taka by każdy focił po 8-12 godzin - niezła zarzyna wiem z doświadczenia, ale wtedy jest szansa na zarobek. Rozmawiałem z wynajmującą i nie ma problemu by robić tam sesję. Co do przydatności basenów to mówi że czasem udaje się już na majówkę, ale lepiej później. Terminy obecnie ma przed 17 i po 20 maja (kwietnia nie biorę pod uwagę). Jak nie trafimy na deszczowa pogodę, to będzie OK. Znowu się rozpisałem - KONIEC ![]()
2012-02-28, 17:11:32
Może zacznę od Oli W. - niestety, sesje robiłem ciut ponad rok temu i ledwie mi sie koszty (wynagrodzenie, wizka, dojazd, catering) zwróciły z małym zarobkiem. NIe trafiłem z tematem, albo też, pomiimo, ze to ładna buźka, nie trafia w gusta kleintów. Trochę dziecinna... może by sie w tematach "teenagers" sprawdziłla. Pomijam, ze Ola zaczyna już gwiazdować, wiec ten przykładowy 1000 może być za mało
![]() Widziałem jej zdjęcia także i @rzdeb - tez szału ze sprzedażą nie ma, przynajmniej na IS. Co do czasu focenia - cały czas mówimy o 5 foto, ale wszyscy na raz focić nie będą. Uważam, ze będą sytuacje, gdy trzeba będzie sobie trochę wzajemnie pomóc (blenda, lampa, itp. Z mojego jedynego doświadczenia ze wspólnego focenia wynika, że przy takiej samej długości sesji jak robię sam zrobiliśmy we dwóch wiecej zdjęć, niż samodzielnie - szacuje ze zrobiłem jakies 80% tego co zrobiłbym sam, a dodam, ze troche czasu trwało przemieszczanie. Myśle, ze to jest do obgadania na spotkaniu.
2012-02-28, 17:31:03
Fajnie wam się wątek rozwinął i jest szansa, że coś z tego będzie. Co do 10 marca to nie mam szans, ale gdybyście w okolicach maja (początki czerwca) organizowali te domki to ja byłbym zainteresowany. Kawałek drogi mam, ale po pierwsze primo poznanie w realu czołówki polskich sztokerów - bezcenne
![]() Jeśli jest szansa się na taki wyjazd z Wami załapać to się piszę.
2012-02-28, 17:41:36
Ej... coś nieuważnie czytałes. 10 marca spotykamy sie przy piwie/soczku/kawie, aby obgadać ewentualny wypad na focenie. A ten to raczej w maju (jakkolwiek liczyłem, że może uda sie wcześniej - baseny nie uciekną )
2012-02-28, 18:05:06
Wydawało mi się, że 10-go już coś tam będziecie działać w plenerze. Czyli rozumiem, że mnie przygarniecie
![]()
2012-02-28, 18:35:20
mam inną propozycje niż domki na kaszubach, ale przedstawię ją na spotkaniu. Zresztą uważam, ze każdy z nas powinien mieć przygotowaną swoja propozycje "plenerówki". Są piękne miejsca na wybrzeżu, których możemy nie znać, a które mogą być warte uwagi. Koledzy z Gdańska na pewno też mają takie swoje ulubione miejscówki. Warto to przedyskutować 10.03
2012-02-28, 18:41:00
Kazda propozycja jest cenna. Ja właśnie licze na to, ze "tubylcy" zaproponują jakieś ciekawe miejsca, bo sam ich nie znam
![]() Alga... tylko byłoby dobrze te propozycje poprzeć jakimis zdjęciami, bo miejscówki dobrze sie ocenia, gdy je widać ![]()
2012-02-28, 18:45:10
co proponujesz? Przed spotkaniem foty na maila?
2012-02-28, 20:40:52
Mozna na maila, mozna wziąć lapka na sptokanie, mozna wrzucic na jakiś serwer, aby kazdy wcześniej mogł spokojnie poogldac, zastanowić sie nad potencjalnymi tematami - to do uzgodnienia.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|