Liczba postów: 77
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Miejscowość: Katowice
No i wyjaśniłem. Dzwoniłem do firm i działa to tak jak napisał blas. Wykupują ELkę dopiero jak klient złoży zamówienie. Kwestię tego czy mogą na rozszerzonej licencji je sprzedawać w taki sposób zostawiam otwartą. Raczej nic nie zwojuję a regulamin nie jest dla mnie jednoznaczy.
Liczba postów: 714
Liczba wątków: 26
Reputacja:
13
Miejscowość: D
2012-02-16, 21:08:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-02-16, 21:18:06 {2} przez max.)
Dla przykladu w iStocku tak sie zglasza podejrzenie naruszenia licencj:
- File number
- Website address image used in
- URL of web page(s) image found on
- What is the concern - watermark, size displayed wrong resolution, Facebook usage, website usage etc.
- Screenshots if possible
If you are a non-exclusive contributor please appreciate we our ability to assist you is limited due to the fact that your content is available elsewhere.
PS. Chcialbym wierzyc, ze firmy rzeczywiscie wykupuja EL-ke kiedy ktos zamawia plakat...
Liczba postów: 623
Liczba wątków: 17
Reputacja:
2
Miejscowość: Planet Earth
proste ! zrobic 2-3 zamowienia kontrolowane, oczywiscie wszystko zalezy od ceny, ale jesli sie okaze ze jednak nie zamawiaja to wowczas mozna wygrac sporo wiecej
oczywisty warunek to to ze fotka nigdy nie sprzedala sie jako EL
Liczba postów: 327
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Miejscowość: Stary Folwark
Jest kilka światowych stowarzyszeń które mają wynajętych prawników, jednak żeby tam się dostać trzeba zarabiać spore pieniądze, mieć kilkuletnie doświadczenie i silne publikacje. Chłopaki zrzucają się i z tej kasy organizują ciekawe imprezy, wystawy itd. Można by było pomyśleć o czymś takim i w Pl. "Stowarzyszenie polskich fotografów stokowych" i przykładowo zrzucać się po 100 na rok, jednak przydałby się jakiś marketingowiec do naszej promocji i prawnik do pilnowania naszych interesów. Są organizowane konkursy fotograficzne dla takich stowarzyszeń a do wygrania są całkiem przyzwoite sumki, które dodatkowo reperowały by budżet.