2011-07-18, 21:22:25
Nikt mi nie odpisał ale już znam odpowiedź na moje pytanie - przyjęli mnie na Alamy
Rejestracja w Alamy
|
2011-07-18, 21:22:25
Nikt mi nie odpisał ale już znam odpowiedź na moje pytanie - przyjęli mnie na Alamy
2011-11-03, 15:50:33
Na próbę wysyła sie 4 tylko? Wysłałam im 10, ale mnie przyjeli razem ze wszystkimi, tylko gdzie one teraz są? Wypełniłam keywordsy itd ale w tym wspaniałym interfejsie HTML 2.0 nie mogę znaleźć swojego portfolio.
2011-11-03, 17:50:11
Manage Images, u góry masz dwa drop boxy - w tym bardziej po prawej wybierz "Images on sale".
2011-11-03, 17:54:34
Dzięki! Nigdy bym do tego nie doszła
2011-11-03, 19:25:03
Nie przejmuj się, za pierwszym razem też musiałem się grubym słowem podeprzeć.
2013-03-30, 16:50:26
Witam wszystkich! Jestem jeszcze przed rejestracją w Alamy i dopiero przebrnąłem (po kilku godzinach zmagań, niestety angielski nie jest u mnie na szczególnie wysokim poziomie) przez regulamin. Mam jednak już pewne wątpliwości i proszę „starych wyjadaczy” o pomoc, żeby później, już po rejestracji, nie trzeba było nic odkręcać.
1. Jest w regulaminie coś takiego jak „Pseudonym” – czyli nazwa pod jaką sprzedaję zdjęcia. Domyślnie będzie to moje imię i nazwisko, ale załóżmy, że nie chcę aby moje dane widział każdy, przeglądający Alamy. Nie ma problemu ze zmienieniem tego na jakiś dowolny inny pseudonim? Czy można to zrobić w dowolnym momencie, czy tylko przed dodaniem pierwszych zdjęć? 2. licencja RM i RM – E Licencja Right Managed Exclusive License jest na wyłączność, natomiast bez wyłączności to po prostu Right Managed (RM). W przypadku „zwykłej” licencji Right Managed (bez wyłączności), mogę ze zdjęciem cały czas robić co zechcę, tzn. publikować gdzie indziej np. na swojej stronie WWW, odsprzedawać dalej (również bez prawa wyłączności)? Z tego co na forum wyczytałem, nie mogę jedynie sprzedawać takiego zdjęcia na licencji RF, bo licencje na takie samo zdjęcie umieszczone np. na różnych Stockach musi być zbliżona / taka sama. 3. Licencje na konkretne zdjęcia ustala się już po ich dodaniu i akceptacji przez Alamy?
Witaj,
1. Możesz mieć wiele pseudonimów, można je dodawać, kasować i przenosić między nimi zdjęcia. W ten sposób można np. różne rodzaje zdjęć sprzedawać pod różnymi pseudonimami. 2. Generalnie tak. 2. Tak, dopiero po akceptacji zdjęcia wybiera się dla niego rozmaite opcje, m. in. pseudonim i rodzaj licencji.
2013-03-31, 10:51:36
No to wchodzę w to
Dziękuję. Wesołego Alleluja!
2013-04-18, 23:04:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-18, 23:05:50 {2} przez Onaaa71.)
Tak sobie czytam teraz o tym Alamy i nie wiem o co tu chodzi.
Ceny zdjęć są wręcz kosmiczne typu 100$ -300$ i to co jak rozumiem jest za zdjęcie bez wyłączności? Czyli jak ktoś kupi takie zdjęcie to możemy dalej je sprzedawać? ( W tym sprzedawać na zwykłych stockach?) Przeważnie osoby wrzucające zdjęcia wrzucają w różne stocki, czemu więc klient miałby kupować dane zdjęcie płacąc z 200$ jak może na innym stocku kupić takie same, tego samego autora za dużo mniej? No i czytając forum, nie wiem czy dobrze zrozumiałam na Alamy przyjmują bez zdjęcia bez większych wymagań minimalnych? Gdzie w tym stocku jest jakiś "haczyk" ? Bo przecież jeśli nie ma to i tak się opłaca wrzucić zdjęcia i nawet czekać z rok czy dwa aby sprzedać jedno czy dwa za tak dobre pieniądze?
Jeżeli puścisz kiepskie jakościowo zdjęcie to jak sie dopatrzą to pewnie wywalą. Faktem jest, że nie są tak rygorystyczni jak topowe mikrostoki
A gdzie jest haczyk? No coż Sprzedac zdjęcie na Alamy to jak zabić bawoła tępą dzidą z odległości 100 metrów No moze troche przesadziłem, z 50 metrów |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|