Liczba postów: 880
Liczba wątków: 64
Reputacja:
14
Wracam dzisiaj do domu, zgrywam zdjecia i mam tylko JPG (podwojnie).
W aparacie zaznaczylem RAW + JPG, a na karcie sa tylko pliki JPG po dwa razy. Rece mi opadly, ktos moze mi to wyjasnic?
Liczba postów: 623
Liczba wątków: 17
Reputacja:
2
Miejscowość: Planet Earth
zapytaj najlepiej na forum canon-board to moze ci ktos tam cos poradzi, a jak to wyglada na karcie ? sa dwa pliki jpg identycznych rozmiarow ? bo generalnie to musza roznic sie nazwa, jakims dodanym _1 lub _copy lub czyms innym na koncu, bo w jednym katalogu nie moga istniec dwa identycznie nazwane pliki, wiec czy te odpowiadajace sobie sa identycznych rozmiarow ? ewentualnie czym sprawdzales ? moze program do przegladania jakis dupny ?
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 5
Reputacja:
1
Miejscowość: Piaseczno
U mnie jest to samo pod winXP. Windows jakby od razu konwertował rawy na jpg. Dlatego zgrywam przez EOS Utility.
Liczba postów: 1 372
Liczba wątków: 8
Reputacja:
7
Miejscowość: Gdańsk
mam XP i nic takiego się u mnie nie dzieje, ale ja ćwiczyłem(ę) z 400D
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 64
Reputacja:
14
2011-02-05, 22:55:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-05, 22:58:35 {2} przez arturm.)
Jak w aparacie mialem ustawione same RAWY to nigdy nie mialem problemow z ich zgrywaniem standardowo pod WinXP.
Sprawdzilem jak widzi pliki z karty pod czytnikiem...PRAWIDLOWO. A wiec to pomoglo. Dzieki Hadrian.
Zrobilem testy i przy RAW + JPG WinXP odczytuje tylko JPGi podwojnie jak pisalem wczesniej.
PS do Edi: pliki pod Winda na karcie byly podwojne i mialy ten sam rozmiar, zadnych koncowek o dziwo, za to jak zgralem na kompa wtedy juz nazwy sie pozmienialy.
Liczba postów: 1 358
Liczba wątków: 9
Reputacja:
5
Miejscowość: Warszawa|O'Hare
Wyskakuje mi Err 20 w 50D - wie ktoś jak to naprawić?