Liczba postów: 110
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Na małej fotce ciężko powiedzieć dokładnie. Imho trochę słabo rozmazane tło -zbyt przyciąga uwagę-, tak jakoś "niepewnie" przycięty dół spodka i bok filiżanki. Samo ciasto wygląda apetycznie.
Liczba postów: 2 342
Liczba wątków: 4
Reputacja:
11
Miejscowość: Gdynia Moje Miasto
to fakt, ciasto wygląda ok, ale wg mnie źle wykadrowane, poza tym drugi plan jakoś ze sobą nie harmonizuje zarówno tematycznie jak i barwowo
Liczba postów: 130
Reputacja:
1
Miejscowość: Zduńska Wola
Mimo wszystko duża głębia ostrości sprawia, że pierwszą rzeczą na którą kieruję swój wzrok jest wazon, który zresztą jest w mocnym punkcie...
Liczba postów: 1 838
Liczba wątków: 29
Reputacja:
14
Miejscowość: Warszawa/ R-N
2010-11-29, 18:41:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-11-29, 18:43:00 {2} przez Ariene.)
Ciasto zajmuje 10-20 % obrazu, reszta to jakiś nieostry chaos.
Kiedyś wysyłałam dużo takich zdjęć - z nijaką GO... Odrzuty były na tyle częste, że dotarło do mnie w końcu, jak powinna wyglądać sensowna GO. Zdjęcia z linków nie wyglądają za ciekawie, właśnie przez brzydkie zagranie głębią. Najważniejszy zdaje się tu być kawałek ciacha, i jeśli chcesz to podkreślić, użyj innego obiektywu (wskazane max. f2,8 przy takich odległościach od obiektu). Narazie, nawet jeśli zdjęcie przejdzie, to jest spora szansa na słabą sprzedaż.
Liczba postów: 258
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Miejscowość: prawie stolica
Filiżankę albo napełnij albo wywal.
Liczba postów: 475
Liczba wątków: 3
Reputacja:
10
Miejscowość: Puławy
Przede wszystkim widelec źle leży, powinien być brzuszkiem do dołu...
Liczba postów: 907
Reputacja:
4
Miejscowość: Warszawa
To ciasto jest mandarynkowe, czy może te mandarynki znalazły się w kadrze przypadkiem, bo akurat leżały na stole ?
Ciekawi mnie też co to jest, to takie smukłe, lekko różowe i obcięte u góry. Oraz po co to jest w kadrze ?
Generalnie, to widzę straszny bałagan. A tył kadru za słabo oświetlony.