Liczba postów: 880
Liczba wątków: 64
Reputacja:
14
nie mialem mozliwosci wejscia TAK JAK ZAWSZE w edycje i opis zdjec wiec zwatpilem, ale mi napisales ze jest ok to wszedlem w nie opisane foty z poprzedniej paczki i wszystko gra....sa rowniez do opisu foty najnowsze....dzieki
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 64
Reputacja:
14
coraz czesciej zauwazam ze w polu "Description" agencje (lub fotografowie) wstawiaja ciagi wyrazow, moim zdaniem typowe spamerstwo. Czy wyrazy z tego pola sa uwzgledniane w wyszukiwaniu?
Liczba postów: 356
Liczba wątków: 26
Reputacja:
1
Miejscowość: Warszawa
Właśnie odrzucono moje próbne zdjęcia za "Noticeable retouching". Czy mam z tego rozumieć, że jakikolwiek retusz jest u nich niemile widziany? Zdjęcie które odrzucili akurat jest praktycznie nieruszone(wyizolowany obiekt poprzez dobre prześwietlenie tła). Jedynie delikatnie ożywione kolory.
Liczba postów: 973
Liczba wątków: 14
Reputacja:
11
Miejscowość: Wrocław
Twój wniosek jest błędny, bo napisali nie "Jakikolwiek retusz" tylko "noticeable retouching", w dodatku pewnie odrzucili wszystko pomimo problemu tylko z 1 fotką.
Liczba postów: 356
Liczba wątków: 26
Reputacja:
1
Miejscowość: Warszawa
Wiem, że chodzi o zauważalny a nie jakikolwiek retusz, tylko zdjęcie które odrzucili z obróbką graficzną miało kontakt tylko przy wywoływaniu rawu i poprawianiu kadru. Chyba, że nie spodobało im się inne zdjęcie a adnotację dali przy pierwszym w paczce(faktycznie, teraz widzę, że na jednym zdjęciu miejsce do którego można się spokojnie przyczepić. I tak mam dodatkowy tydzień czekania bo przy drugim uploadzie był błąd transferu i zamiast 4 zdjęć poszło 5 i pewnie odrzucą.