u mnie nie działają: shutter i 123
shutter od zawsze nie dziala, wyskakuje jakiś błąd FTP już sprawdzałam 100 razy czy nie ma literówek i nie ma, więc nie wiem co jest
Mówisz o tej Javowej wersji? Dawno jej nie tykałem.
W wersji PHPowej wszystkie główne banki zdjęć działają, chodź czasem do Fotolii potrafi coś się źle przesłać ...
nie wiem czy to javova wersja, chyba tak, pobrałam plik najnowszy, który zalinkowałeś tutaj
wyskakuje mi FTP error i już a w normalnym FTP uploadzie menadżerem działa mi wsio, dziwne, ale prawda
Ten Javowy od początku chyba był oparty na złej bibliotece do FTP, stąd problemy ... nawet nie wiem czy mam wszystkie źródła, żeby do tego kiedyś wrócić i poprawić. Niemniej jednak polecam ten phpowy jeśli ktoś jest w stanie tego użyć.
Cytat: Dawno obiecana poprawka pod SX w załączniku.
Config dla SX (dochodzi zmienna dir z nazwa tego dziwnego katalogu gdzie się zdjęcia ładuje):
Kod PHP:
$ftp[] = array('host'=>'','user'=>'','passwd'=>'','dir'=>'images');
nie umiem sobie z tym poradzic: co mam zrobic, zeby na SX pliki trafiały do folderu images? który z golderów zmienic? czy moze cos z tym zalinkowanym mam porobic?
posłałam rano pliki, wydawało sie ze na SX poszły, jednak nie trafiły do folderu images tylko obok gdzies, a dodam, że zrobiłam tylko jedną rzecz, która mi przyszła na początek do głowy: wrzuciłam ten zapodany tu plik ze skryptem do folderu z tym programikiem do uploadu. może cos nie teges, to mów rachwal co mam poprawic
czy jest jakas mozliwosc kopiowania calych katalogow?
zalezy mi na tym zeby do folderu upload wrzucic katalog np z data (20091019_PHOTOS) i zeby caly katalog z zawartoscia zostal przeniesiony na inne FTPy... da sie to jakos? bylbym wdzieczny za podpowiedz
W głównym while'u (wiersz #20) musisz sprawdzić czy zmienna $file jest katalogiem i jeśli tak to przeczytać taki katalog dokładnie tak samo jak realizuje to właśnie ten while. Pewnie najwygodniej będzie to machnąć rekursywnie jeśli chcesz czytać kilka poziomów w głąb.