Liczba postów: 185
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Miejscowość: Ogrodzieniec
2007-10-07, 11:50:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-02-13, 00:12:04 {2} przez rachwal.)
pytanko czy szparujecie zdjęcia i wklejacie na białe tło aby było ideal 255
czy taka biel prawie prosto z puchy troche podrasowana wystarcza w wymagających stockach
Liczba postów: 1 191
Liczba wątków: 27
Reputacja:
12
Miejscowość: Myszków
Ja też staram się za bardzo nie mieszać w PS-ie bo cienki w tym jeszcze jestem, więc daję jedną lampę 68 Ws centralnie na tło i przepalam, a pozostałe dwie ustawiam na obiekt. To w przypadku większych przedmiotów. Przy małych robionych w namiocie stosuję mleczną pleksi, którą prześwietlam od spodu tą samą 68 Ws.
Potem przy obróbce mała korekta poziomami i jest ok.
Reputacja:
0
może ktoś zapoda jakąś fotke prosto z puszki
bo u mnie same szarości i niebieskości i dopiero w ps trza sie nieźle gimnastykować aby to białe było
ciekawy jestem jak u innych czy mocniej dowalić lampami czy lepiej z WB kombinować
Reputacja:
0
noo dzięki
czyli reszta to ps
efekt bazowy tak jak u mnie (namiot + 2x żarówki błyskowe)
i sory że temat w ogólnym choć powinien być w technikach ale to byl jeden z pierwszych postów i niewidziałem tamtego działu
Liczba postów: 4 067
Liczba wątków: 357
Reputacja:
35
Miejscowość: Wrocław
Jesli ten powyzszy obrazek jest moim kasztanem to moze to byc po czesci efektem przynajmniej dwukrotnej kompresji (soft + www) + winietowanie, ktore przy tak banalnym centralnym kadrze nie gra roli ...
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Miejscowość: Kraków
Tak, to Twoj kasztan, pierwotna wersja z wyeksponowanymi niedoskonalosciami tla. Chcialem pokazac ze wg mnie najwiekszy problem stanowi nie to ze tlo na zdjeciu wychodzi szare, ale to ze nie jest jednolite.