Liczba postów: 732
Liczba wątków: 11
Reputacja:
6
Miejscowość: Warszawa
klasyczne plusy, bo nie używam tych małych lampek a nawet jak kiedyś zacznę co jest bardzo mało prawdopodobne to i tak tylko w manualu, te nowe z eTTL chyba maja słabszy zasięg do plusów.
Choć przyznam ze ten mini jako nadajnik do studia gdzie nie trzeba zasięgu to fajna opcja bo tak to sterczy taki patyk na body.
Liczba postów: 732
Liczba wątków: 11
Reputacja:
6
2010-01-16, 13:52:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-01-16, 13:58:50 {2} przez hadrian.)
mini to nadajnik - kompatybilne z plusami maxami i ettlowym odbiornikiem
a ten TT5 to nadajnik i odbiornik kompatybilny ze wszystkim maxy plusy i inne tt5 (tu bedize ettl)
Liczba postów: 1 210
Liczba wątków: 21
Reputacja:
8
2010-01-16, 14:31:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-01-16, 14:33:16 {2} przez canion.)
oki. wiec i ja dodam swoje 3 gr. mam taki komplecikTT1+TT5 i powiem Wam że to zaj....ta rzecz. z 580 ExII śmiaga aż miło . braku zasięgu nie stwierdziłem. skuteczność100%. na początek sugeruje zakup własnie takiego zestawu bo jednak TT5 jest całkiem sporym pudełkim i założny na body jest mało wygodny. za to tt1 mini jest naprawde mini i jako nadajnik super. mały, poreczny. świetnie w plenerze sprawdza sie korekta mcy lamp z body. nie trzeba co chwilę biegać do lampek. BARDZO WYGODNE. teraz tylko czekam na zone controller który ma byćw sprzedaży w lutym który pozwoli na pełną kontrolę do 3 grup lamp i będzie bajka. generalnie do plenerów i dla strobistów genialna rzecz. w chińskie odpowiedniki nie wierze. ile nerwów napsuły zwykle chińskie wyzwalacze manual to chyba każdy wie. nie ma szans żeby opanowali przesył danych ttl.
Liczba postów: 4 067
Liczba wątków: 357
Reputacja:
35
Miejscowość: Wrocław
A tego FlexTT5 da się też podłączyć do lampy przewodem synchro?
Liczba postów: 4 067
Liczba wątków: 357
Reputacja:
35
Miejscowość: Wrocław
Nie rozumiem ironii.
Chciałbym się dowiedzieć czy i jak mogę użyć FlexTT5 z inną lampą niż systemowa.
W przypadku Plus II chyba tak się łączy odbiornik z lampą w studio, czy nie?
Widzę, że dodałeś link do posta. Wyjaśnił moją wątpliwość.