Liczba postów: 330
Liczba wątków: 54
Reputacja:
5
Miejscowość: Mielec
Robootb ma rację. Myślę że odrzucanie fotki ze względu na keywords'y pachnie lekko(a nawet mocno) przesadą. Niech wywalą te słowa które im nie pasują i przepuszczą fotkę.
Mogli by usuwać, ale w przypadkach kiedy ktoś nawali ostro spamu.
Liczba postów: 1 210
Liczba wątków: 21
Reputacja:
8
Miejscowość: Warszawa
na IS zasady keywords są jasne. należy pisać słowa opisujące dokładnie to co na zdjęciu, a nie to do czego wydaje nam sie że zdjęcie może być uzyte.
o ile pamiętam to fotografowie EX na IS mają wlasnie kluczowe edytowane przez inspektorów o ile coś nie gra.
Liczba postów: 738
Liczba wątków: 53
Reputacja:
9
Miejscowość: Gliwice
Tak EX maja edytowane keywordy jak cos im nie podpasi.
Szkoda ze tego nie ma dla normalnych uzytkownikow.
Liczba postów: 907
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Miejscowość: Warszawa
W jednym z moich plików już drugi raz "poprawili" mi słowa kluczowe - część usunęli, a część dodali. Pierwszym razem nie byłem pewien, czy poprawili mi te słowa, bo tylko część słów zniknęła. Dlatego odświeżyłem plik z DeepMety i znowu miał początkowe słowa kluczowe oraz kilka dodanych. Teraz widzę, że kolejny raz słowa zmieniły się, i że kilka zostało dodanych, więc jestem pewien, że zrobił to ktoś z inspektorów.
Dziwne dla mnie jest tylko to, że wcale mnie nie informowali o zmianie słów. Podejrzewam, że takie zmiany nie dotyczyły tylko tego jednego pliku, a tylko w tym przypadku to akurat zauważyłem.
Czy Wy też macie takie przypadki ?
Liczba postów: 1 372
Liczba wątków: 8
Reputacja:
7
Miejscowość: Gdańsk
owszem, też, tyle, że mnie informują, że takie a takie to słowa im nie pasowały i je usunęli.
Liczba postów: 1 838
Liczba wątków: 29
Reputacja:
14
Miejscowość: Warszawa/ R-N
Tak jest, zmieniają i informują z wypisaniem tychże usuniętych słówek.
Liczba postów: 1 372
Liczba wątków: 8
Reputacja:
7
Miejscowość: Gdańsk
Mam pytanko odnośnie dwuznaczności (Disambiguation), jeśli dwuznaczności występują to fotka jest niżej pozycjonowana?, jak rozumiem jeżeli przy fotce jest opcja Manual, to mam to sobie poprawić sam (tak jak to jest opisane wcześniej w tym wątku). Opcji Auto nie widzę przy swoich fotkach. Jak usunę dwuznaczności i zostanie to zaakceptowane przez inspektorów to fotka zniknie z listy dwuznaczności (Disambiguation)?, czy tylko zniknie opcja (Manual, Auto)?