Liczba postów: 116
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Miejscowość: Blachownia
Możecie mi naisać jaki macie na tym stoku stosunek podglądnięć danej fotki do jej pobrań?
np. na 40 podglądnięć 1 pobranie...
tak się zastanawiam o co chodzi bo podglądnięć niby sporo a zakupów na razie zero.
Co ciekawe w stosunku do innych stocków, na tym ciągle ktoś ogląda nawet starsze fotki a na innych oglądania się tylko na początku po dodaniu.
Liczba postów: 560
Liczba wątków: 20
Reputacja:
4
Miejscowość: Łowicz/Łódź
11 plików, jesteś tam od lutego, na DL będziesz musiał jeszcze pewnie trochę poczekać. Stosunek V/DL nie ma za bardzo znaczenia, więc olej to.
Liczba postów: 258
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Miejscowość: prawie stolica
To chyba faktycznie nie ma znaczenia bo czasem są ściągniecia tylko przy 1-2 podglądach.
co ciekawsze z moich zdjęć które mają oceny i komentarze ściągneło się chyba tylko jedno
Liczba postów: 226
Liczba wątków: 15
Reputacja:
3
Miejscowość: Tarnów
średnia ważona globalna dla dużej próby 1/10
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 44
Reputacja:
6
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
Wydaje mi się, że wielkość ta nie ma znaczenia, jeśli chodzi o pozycjonowanie fotek, ale moim zdaniem na podstawie tego stosunku można wyciągnąć ciekawe wnioski na temat „jakości i tematyki” zdjęcia.
Duża ilość podglądów świadczy o tym, że tematyka fotki jest dobrze trafiona, bo ludzie się zdjęciem interesują. Mała ilość, może świadczyć o złej tematyce (z tym ciężko już coś zrobić), ale może świadczyć również stosunek źle dobranych słowach kluczowych lub kategoriach (nad tym można popracować).
Z drugiej strony, duża ilość sprzedaży świadczy oczywiście o tym czy zdjęcie się podoba ludziom, którzy zdecydowali się zajrzeć do naszego porfolio.
Jeśli stosunek jest duży np. 1000/1 świadczy to niestety źle o naszym warsztacie, bo pomimo tego, że fotka jest często oglądana prawie nikt jej nie kupuje.
Liczba postów: 738
Liczba wątków: 53
Reputacja:
9
Miejscowość: Gliwice
Tsz01, dokladnie tak samo chcialem to wytlumaczyc, chodz ta analiza bedzie bledna jesli reklamujemy np. zdjecie na forum w celu ocenienia go bo wtedy sztucznie licznik viewsow wzrasta a wiadomo ze dl_e nie. Chodz jak dla mnie szkoda czasu na takie gdybanie ;p