Liczba postów: 258
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Miejscowość: prawie stolica
Tak się zastanawiam jakie zdjęcia słać w konkretnych miesiącach? (chodzi mi oczywiście o tematykę)
np. od kiedy do kiedy słać zdjęcia Bożonarodzeniowe, kiedy wakacyjne?
jakie zdjęcia wysyłacie dzisiaj? a jakie warto wysyłać np.w styczniu? tak by miały szanse w ogóle być wyszukane przez ściągających?
Liczba postów: 1 191
Liczba wątków: 27
Reputacja:
12
Miejscowość: Myszków
Generalnie wszystkie zdjęcia nazwijmy je okazjonalne wysyłamy już 2 miesiące przed daną okazją. Teraz trzeba już myśleć o Walentynkach, a w połowie stycznia o Wielkanocy.
Liczba postów: 862
Liczba wątków: 25
Reputacja:
17
Miejscowość: Radom
2008-12-18, 21:11:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-18, 21:14:35 {2} przez ajt.)
Jak już będą, to ja bym wysłał, nawet na SS.
Wprawdzie tam zanikają, ale gdy są "świeże", schodzą równie szybko nawet poza swoim sezonem, bo dominują pobrania na zapas, a nie rzeczywiste potrzeby. Poza tym przez cały rok kupujący mogą umieszczać różne zdjęcia w lightboxach czy jakoś tam je zapamiętywać, by kupić kiedy przyjdzie pora. To ostatnie dotyczy wszystkich stocków, na wielu (np. Dreamstime, Fotolia).
Liczba postów: 258
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Miejscowość: prawie stolica
A jak to jest jeśli chodzi o święta mniej popularne tj. np obchodzone tylko w niektórych państwach lub zwyczajnie mniej znane? czy w ogóle jest sens wysyłać takie zdjęcia?
oraz święta które są i np. w Polsce i USA ale w innym teminie -np dzień Matki?
Liczba postów: 2 342
Liczba wątków: 4
Reputacja:
11
Miejscowość: Gdynia Moje Miasto
to prawda, u mnie teraz jest sezon "kwiatowy"
Liczba postów: 1 838
Liczba wątków: 29
Reputacja:
14
Miejscowość: Warszawa/ R-N
podajcie mi mailem na iS swoje kwiaty, dorzucę do mojego LB "Kwiaty" (obecnie zobaczycie to w dziale Lightbox).