Tu narzekamy na Fotolię
Hej,
nie bardzo rozumiem. Shaiith napisałeś "Dlatego piszą maila aby ktoś przejrzał bo może usuną coś wartościowego". Ja dostałem info: "You are receiving this email because you have 1 or more assets that will be removed. All removed duplicates can be found in your contributor portal under Uploaded Files - Not Accepted. All assets were evaluated to ensure minimal impact to your portfolio."

A u mnie liczba zdjęć w katalogu "odrzucone" się nie zwiększyła, nie wiem więc jak nawet sprawdzić, które zostały zakwalifikowane do usunięcia.
Odpowiedz
(2025-02-27, 20:16:05)maccio napisał(a): 1 or more assets that will be removed.

Dostałem tą samą wiadomość, nawet nie wiem który to obraz. Za dużo mam w odrzuconych żeby teraz do tego dojść.
Odpowiedz
też dostałem maila, ale w "odrzuconych" nie widzę innych, niż faktycznie odrzucone kiedyś z różnhych powodów. Czy to może gdzieś w innym miejscu są pliki, które chcą usunąć?
Odpowiedz
podejrzewam że to mogą być ten z info "Przesłano już podobne obrazy"
ile tak naprawde zniknie okaże się po ogólnej sumie portfolio po 4 marca
Odpowiedz
(2025-02-27, 18:32:21)SHaiith napisał(a): Mi usuwają 5,6% portfolio czyli 3370 prac, życie nie trzeba było ładować podobnych kadrów.

ja nie otrzymałem na razie takiej wiadomości  ,tyle zdjęć usunąć ?  to dużo - a to konkretnie z chcą usunąć z konsoli portfolio czy z odrzuconych?
Odpowiedz
(2025-02-28, 11:13:08)krzjag napisał(a): ja nie otrzymałem na razie takiej wiadomości  ,tyle zdjęć usunąć ?  to dużo - a to konkretnie z chcą usunąć z konsoli portfolio czy z odrzuconych?

z portfolio
Jeśli nie dostałeś wiadomości to zapewne nie masz u siebie prac z jednej sesji które są według nich podobne,
Odpowiedz
Wiadomość dostałem, odrzucone bez zmian (366)

Ale nie zdziwię się jak mi sporo odrzucą, wszystko zależy od algorytmu.
Dla algorytmu daltonisty wszystkie jabłka są takie same, dla odróżniającego kolory już nie, a dla konesera liczą się konkretne odmiany i może nawet stopień wybarwienia. Jabłek nie fotografuję, to taki abstrakcyjny przykład.
Odpowiedz
(2025-02-27, 19:17:26)GosiaLuna napisał(a): niezłą czystke robią na stocku,
ale niektóre widze nie trafnie odrzucone, jeszcze na dodatek takie co się sprzedają...
nie mam słów...

Szanowna Pani Małgorzato,
email o podobnej ej treści otrzymałem również, ja natomiast gdzie mogę sprawdzić które konkretnie i ile foto planują usunąć?
Odpowiedz
Przeczytałeś wiadomość ze zrozumieniem?
Odpowiedz
(2025-02-28, 08:51:58)GosiaLuna napisał(a): podejrzewam że to mogą być ten z info "Przesłano już podobne obrazy"
ile tak naprawde zniknie okaże się po ogólnej sumie portfolio po 4 marca

Wrzucić drugi raz i po sprawie Icon_wink
Odpowiedz