Tu narzekamy na Fotolię
Od kiedy shutter zaczął okradać dostawców życze mu, żeby zbankrutował. Ciekawe co będzie po przejęciu przez Getty.
Odpowiedz
Shutter i getty przynosiły mi podobny dochód. Nie wierzę, że po polączeniu dotychczasowy dochód z obu stocków mi się zsumuje. Myślę że zyska Getty a Shutter po prostu liczy na przetrwanie, nawet jako kwiatek do kożucha
Odpowiedz
Sprzedaż na Shutterstock dąży do 0 u mnie. Aktualnie 10x mniejsza ilość sprzedaży porównując do najlepszych miesięcy z 2017-2021. W ogóle widzicie jakaś różnice w zarobkach przechodząc na wyższe levele? Ja tylko widzę spadek ilości sprzedaży przechodząc to na kolejne levele jakby algorytm przycinał zasięgi.
Odpowiedz
(2024-11-23, 12:18:38)fret napisał(a): Właśnie dotarło do mnie, że przespałem walentynki. No w każdym razie przy obecnym tempie weryfikacji klipów... Icon_wink

...u mnie weryfikacja trwa już 9 miesięcy :/// można spać spokojnie

Załączone pliki
.jpg   9.JPG (Rozmiar: 4.95 KB / Pobrań: 14)
Odpowiedz
(2025-01-14, 08:57:58)wikary napisał(a): ...u mnie weryfikacja trwa już 9 miesięcy :/// można spać spokojnie

u mnie część wisi już 3 miesiąc,
a inne wrzucone zaakceptowane zostały w tym samym dniu.
Odpowiedz
(2025-01-14, 09:33:44)GosiaLuna napisał(a):  u mnie część wisi już 3 miesiąc,
a inne wrzucone zaakceptowane zostały w tym samym dniu.

amatorzy Smile

Załączone pliki
.jpg   Clipboard02.jpg (Rozmiar: 2.8 KB / Pobrań: 25)
Odpowiedz
Hej!
Ciekawa jestem czy uda mi się Was zmotywować do odpowiedzi , może poprostu wyciągnąć trochę informacji o Waszych sprzedażach?! bo ciekawa jestem jak to u innych, nie mam się z kim porównać, nie wiem czy u mnie jest źle czy dobrze.
Przy portfolio 3236 mam w tym roku sprzedanych 180 obrazów.
Tak bardziej poważnie zaczęłam wrzucać zdjęcia w 2021, portfolio jest mieszane, różne tematy, staram się nie pakować 30 fot z jednej sesji, max 5 czy 6, może dlatego moje portfolio zapełnia się pomału, chociaż publikuje systematycznie.
Mimo narzekań innych o spadkach w zarobkach staram się nadal działać, zawsze te pare groszy dodatkowo wpadnie, skoro i tak lubię robić zdjęcia, dodatkowy plus to bonus na adobe Smile
powiecie jak jest u Was? podacie jakieś liczby? Smile będę wdzięczna Smile
Odpowiedz
Hej Smile Jeśli chodzi o zdjęcia to u mnie w skromnym PF jest 1471 zdjęć i pobrań od początku roku mam 279. Nie wrzucam podobnych, wybieram tylko jedno lub dwa najlepsze. Tematyka różna, bez ludzi. Ostatnie dwa lata nic ze zdjęć nie wrzucałem, zaniedbałem fotki kosztem animacji.
Odpowiedz