2022-03-17, 11:21:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-17, 11:21:38 {2} przez GosiaLuna.)
mam pytanie do tych bardziej doświadczonych
czy tytuł zdjęcia jest aż tak ważny że niektórzy rozpisują się aż w trzech zdaniach o tym co na zdjęciu, czy ważniejsze są słowa kluczowe?
2022-03-17, 11:28:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-17, 11:30:48 {2} przez szakalikus.)
Najlepiej sprawdzić to doświadczalnie. Wpisałem "Meadow" w wyszukiwarkę i na pierwszej stronie popularnych zdjęć, nie ma chyba żadnego "jednozdaniowego".
UPDATE: Kilka jest! ale w zdecydowanej mniejszości
(2022-03-17, 11:28:54)szakalikus napisał(a): Najlepiej sprawdzić to doświadczalnie. Wpisałem "Meadow" w wyszukiwarkę i na pierwszej stronie popularnych zdjęć, nie ma chyba żadnego "jednozdaniowego".
UPDATE: Kilka jest! ale w zdecydowanej mniejszości
no właśnie, są i takie i takie, więc chyba trzeba jednak troszkę wysilić wyobraźnie w opisywaniu
(2022-03-17, 11:21:04)GosiaLuna napisał(a): mam pytanie do tych bardziej doświadczonych
czy tytuł zdjęcia jest aż tak ważny że niektórzy rozpisują się aż w trzech zdaniach o tym co na zdjęciu, czy ważniejsze są słowa kluczowe?
W przypadku Adobe ma znaczenie jakie słowa są w tytule oraz kolejność słów kluczowych (pierwsze są najważniejsze). Co do długości tytułu nie ma zaleceń, więc teoretycznie im dłuższy tym więcej słów się łapie do wyszukiwania.
tak myślałem, nic nie zrobią.
Ciekawe co będzie jak jakimś cudem Polska przyjmie € ... nadal będziemy dostawać w PLN ? Czy każą nam konta nowe zakładać ?
U mnie jak konto w USD to i tak źle i tak niedobrze, bo jak USD wysoko to wyższa wypłata, co niby powinno cieszyć, ale z drugiej strony wysoki USD to kwestia słabej złotówki, co żadnego Polaka nie powinno cieszyć
(2022-03-17, 12:42:12)GosiaLuna napisał(a): no właśnie, są i takie i takie, więc chyba trzeba jednak troszkę wysilić wyobraźnie w opisywaniu
slowa z tytulu so bardzo wazne, pojawiaja sie w wyszukiwaniach google/bing jako ze tworza nazwe pliku, Ci ktorzy szukaja zdjec nie na stocku zazwyczaj nie maja tam konta wiec jest wieksza szansa ze wpadnie OD. Oczywyscie nie wszystkie slowa, o ile pamietam to jest do 60 znakow.
(2022-03-17, 15:55:59)szakalikus napisał(a): U mnie jak konto w USD to i tak źle i tak niedobrze, bo jak USD wysoko to wyższa wypłata, co niby powinno cieszyć, ale z drugiej strony wysoki USD to kwestia słabej złotówki, co żadnego Polaka nie powinno cieszyć
W sumie bardzo dobrze, w biznesie ważna jest stabilność przychodów i dywersyfikacja źródeł. USD daje nam namiastkę dywersyfikacji i umiarkowane poczucie bezpieczeństwa, jak coś się dzieje, to złotówka traci szybciej niż dolar.
Hejka w pierwszy dzień wiosny.
Znów chcę Was troszkę podpytać i z góry dziękuję tym co dzielą się wiedzą i doświadczeniem
sprzedają się Wam filmy? warto przy okazji zdjęć coś nagrać i wrzucić?
pozdrawiam