Liczba postów: 436
Liczba wątków: 6
Reputacja:
4
2020-09-23, 08:15:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-09-23, 08:16:57 {2} przez celafon.)
Nie wrzucaj grupowo, bo zawsze wywala. Tu jedyna taktyka to wrzucac pojedynczo. Zaakceptuja, puszczasz nastepne.
Kiedys taki bajzel byl na Istocku. Teraz akcepty tam to miod malina.
Liczba postów: 3 804
Liczba wątków: 21
Reputacja:
38
Miejscowość: Gdynia
2020-09-23, 11:45:16
(2020-09-22, 23:10:40)StaryNovy napisał(a): choć patrząc na sierpień może się pojawiać ... i wcale nie dla tego, że inny stok tak dobrze zaczął zarabiać
.........Rozgrzałeś publiczność do czerwoności 
miało być wrzesień ... bo myślałem, że gorzej niż w sierpniu już nie będzie .... a tu taaaka niespodzianka
Reputacja:
0
Miejscowość: Kraków
No tak badam temat...Wrzucam po 4 video z danej grupy i patrzę czy przejdzie jak tak to dalej...Jak nie to siwieje coraz bardziej  i kombinuje co zmienić. Być może problem w tym że mam partię video z ciemnym niedoświetlonym tłem, i w takim wypadku tym łatwiej o jakieś szumy czy inne takie...
Liczba postów: 31
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
(2020-09-22, 17:20:47)GregorK napisał(a): Robię tylko w Da Vinci, kręcę GH5, odrzuty mam jedynie za ... wiadomo similary. Cóż z debilami ciężko walczyć, nawet ich własną bronią 
Mam do Ciebie pytanie jako do szczęśliwego użytkownika GH5, jak sprawdza się w filmach nocnych jeśli takie nagrywasz w ogóle. Chodzi o filmy tupu "światła miasta" lub inne tworzone w miejscach niedoświetlonych, czy matryca 4/3 daje radę - czy nie tworzą się nadmierne szumy czy inne artefakty?
Reputacja:
38
(2021-01-11, 23:58:26)Pedros napisał(a): Mam do Ciebie pytanie jako do szczęśliwego użytkownika GH5, jak sprawdza się w filmach nocnych jeśli takie nagrywasz w ogóle. Chodzi o filmy tupu "światła miasta" lub inne tworzone w miejscach niedoświetlonych, czy matryca 4/3 daje radę - czy nie tworzą się nadmierne szumy czy inne artefakty?
mało filmuje. Dla mnie zakup tego aparatu to był błąd. Niepotrzebny wydatek. Nie robiłem jeszcze nic w warunkach o które pytasz i prawdopodobnie nie zrobię.
Także sorry, nie pomogę.
wejdź na fb na grupę lumixa i tam sporo kozaków, albo na grupę filmowanie, albo ślubniaków, oni sporo na GH5 robią, to pewnie podpowiedzą.
Reputacja:
4
Czy to sa filmy FHD? Jezeli tak to tu lezy problem odrzutow.
Reputacja:
0
2021-01-12, 09:54:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-01-12, 09:56:38 {2} przez Pedros.)
(2021-01-12, 00:24:18)GregorK napisał(a): mało filmuje. Dla mnie zakup tego aparatu to był błąd. Niepotrzebny wydatek. Nie robiłem jeszcze nic w warunkach o które pytasz i prawdopodobnie nie zrobię.
Także sorry, nie pomogę.
wejdź na fb na grupę lumixa i tam sporo kozaków, albo na grupę filmowanie, albo ślubniaków, oni sporo na GH5 robią, to pewnie podpowiedzą.
No widzisz z racji że działasz na GH5 byłem przekonany, że w głównej mierze filmujesz bo do tego podobno jest on świetny. Ale do zdjęć to miałbym obawy, że ta matryca to trochę mała. Nie tkwię w temacie stocków jak Wy tutaj, ale mam wrażenie, że jeśli oczekiwać jakiejś przyszłości w stockach to właśnie w materiałach video - ale może się mylę.
(2021-01-12, 09:41:45)celafon napisał(a): Czy to sa filmy FHD? Jezeli tak to tu lezy problem odrzutow.
Tak z d750 mogę wyciągnąć tylko FHD. Masz na myśli, że sam fakt, że nie jest to 4K dyskwalifikuje materiał na starcie?
Liczba postów: 436
Liczba wątków: 6
Reputacja:
4
Ostatnimi czasy filmy FHD sa opieszale przyjmowane na Shutterstock wiec nie warto nic nagrywac w tej rozdzielczosci.
Reputacja:
0
(2021-01-12, 10:34:11)celafon napisał(a): Ostatnimi czasy filmy FHD sa opieszale przyjmowane na Shutterstock wiec nie warto nic nagrywac w tej rozdzielczosci.
No tak, wiem że czeka mnie przejście na zestaw z 4K, robię rozpoznanie żeby jak najpłynniej i co tu dużo mówić jak najtaniej to zrobić. Najlepiej obecnie by było kupić x-t3 chyba, ale to zmiana całego systemu niestety. Jak zwykle ból głowy w takich przypadkach
Reputacja:
38
Ja jeszcze żadnego filmu w 4k nie sprzedałem, no chyba, że te na szuterze po 67 centów ...