Euro 2012 - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Pozostałe (https://stock-board.info/forum-pozostale.html) +--- Dział: Hydepark (https://stock-board.info/forum-hydepark.html) +--- Wątek: Euro 2012 (/watek-euro-2012.html) |
RE: Euro 2012 - alzajac - 2012-05-17 BTW ostatnio ktoś na digarcie dawał ogłoszenie że będą skupować zdjęcia kibiców zrobione w strefach kibica i pubach - kierowane było do amatorów/hobbystów. Oferowali 30gr od zdjęcia, a wymagania to: by zdjęcia były ostre, nie przedstawiały pijaństwa i były wysłane do nich w ciągu 10h od zrobienia za pośrednictwem internetu (trochę jak na stock). W planach było też ubezpieczenie sprzętu na koszt zlecającego, no i dojazd do miejscówek mieli zapewnić ale wątek zamknęli bo rozgorzała dyskusja prosów że 30gr za zdjęcie to jak za darmo i żeby koleś się gonił także jak ktoś liczył robiąc 150 zdjęć/h przez powiedzmy 4h * 19dni mistrzostw można zarobić 3,5k zł (oczywiście trzeba by się przyjrzeć dokładniej umowie). A i dodam że chodziło właśnie o miasta biorące udział w organizacji mistrzostw. RE: Euro 2012 - rachwal - 2012-05-17 Może mathom wziął tą fuchę na klatę IMO powinno być na euro więcej kibiców niż kiboli, ja się na pewno przejdę sprawdzić Jak ktoś ma dobre tele dopięte do jedynki to można spróbować: http://pl.uefa.com/uefa/mediaservices/accreditation/index.html RE: Euro 2012 - Claudia - 2012-05-17 No może tele na stocki się nada, bo jeżeli chodzi o reportaż to najlepsze są robione max 50tką. Podobno to zbliża oglądającego zdjęcie do wydarzeń:p a i 50 nie wystaje drastycznie z body. rachwal tyle, że trzeba być "przedstawicielem mediów". Ja ostatnio pytałam o akredytacje na juwenalia, bo była taka możliwość i powiedziałam im, że nie jestem związana z żadną redakcją a zdjęcia będą na kilku stronach i im wyśle wszystkie to będą mieli dla siebie /w ten sposób fotografuje biegi, choć bez akredytacji/ to baba się wykpiła, powiedziała, że im zależy, żeby zdjęcia się ukazały w mediach, swojego fotografa mają i nie są zainteresowani. To nic, że ich pseudo fotograf to chyba ciotka klotka z d wzięta i zdjęcia to śmiech na sali, bo na pewno z fotografią nie ma nic to wspólnego. Ja mieszkam niedaleko stadionu śląskiego i nie chciałam nic słyszeć o euro, ale mnie nakręciliście Zrobię jakieś zdjęcia - w parku będzie mnóstwo ludzi i niedzielnych spacerowiczów i policji na pewno to powinno być w miarę bezpiecznie, a i sama nie będę. Może potem stworzymy galerię jakąś, żebyśmy mogli zobaczyć wspólnie swoje dokumentacje foto?? ps. sprawdziłam link i jest miejsce na fotografa, fotoedytora, fototechnika itd. to może tutaj uda się zdobyć akredytację. RE: Euro 2012 - max - 2012-05-17 Jak ktos jest szybki to pewnie ma szanse zarobic na edytorialach z Euro 2012. Polacy maja tu przewage na stockach, kto ma mozliwosc niech z niej korzysta! Zdaje sie, ze iStockphoto tez otwiera sie na newsy. Blagam, pokazcie ta Polske przyzwoicie, odpusccie tematy wstydliwe. Mediow tradycyjnie wylapujacych wylacznie negatywne wiedomosci o PL i tak nie brakuje, zwlaszcza za nasza zachodnia granica. Wkrotce pewnie ruszy nawalnica, zacznie sie na pewno od polskich autostrad. RE: Euro 2012 - rachwal - 2012-05-17 (2012-05-17, 12:53:21)max napisał(a): Blagam, pokazcie ta Polske przyzwoicie, odpusccie tematy wstydliwe. Spoko, spoko, max! RE: Euro 2012 - max - 2012-05-17 Dokladnie! My sie jeszcze mozemy z tego posmiac , ale klamka zapadla: wizerunek Polakow uksztaltuja wlasnie te baby. RE: Euro 2012 - mathom - 2012-05-17 nie no, 30gr za fotkę to lekkie przegięcie. Ja tak pytam bo mieszkam 10 minut z buta od stadionu i alamy ostatnio dodało mnie do news route, więc pomyślałem sobie że popstrykam trochę editoriali dla próby. ale pewnie i tak nie uda mi się wyrwać z roboty RE: Euro 2012 - Claudia - 2012-05-17 szkoda, że mi nikt nie zwrócił uwagi, że na śląskim nie będzie żadnego meczu UEFA hehe a na Alamy też mnie dodali do edytorialów RE: Euro 2012 - ambrozinio - 2012-05-18 RE: Euro 2012 - alzajac - 2012-05-18 gdzie takie arcydzieło powstało ? |