![]() |
[Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Zdjęcia (https://stock-board.info/forum-zdjecia.html) +--- Dział: Krytyka (https://stock-board.info/forum-krytyka.html) +--- Wątek: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) (/watek-harcerz-prosba-o-opinie-i-porady.html) Strony:
1
2
|
RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - ambrozinio - 2011-05-12 Nie jestem specem od przyrody to i może dlatego Fotolia wszelką przyrodę mi zawsze odrzucała. Ale sentyment mam bo pierwsze sprzedane zdjęcie, na Fotolia to motyl na kwiatku ![]() Przyjrzyj się zdjęciom raz jeszcze, może bardziej rozmydlić tło odszumiając tym samym jakieś artefakty i próbuj. RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - Harcerz - 2011-05-12 Dzięki za porady ![]() ![]() ![]() RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - kalina - 2011-05-12 A może za bardzo odszumiłeś? Czytałam na iStockphoto w ich instrukcjach dla fotografów, że takie "plastic pictures" po zbyt mocnym odszumianiu luminancją odwalają z mety. Sama zresztą po tej wskazówce przerabiałam swoje RAWy, żeby nie były tak idealnie "wylizane" ![]() A co do tematyki - myślałeś, żeby spróbować na Alamy? Forum mówi, że tam selekcja pod kątem tematów stockowych jest łagodniejsza, a fotki bardziej z natury niż studia sprzedają się (przy odrobinie szczęścia ![]() ![]() RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - Harcerz - 2011-05-12 (2011-05-12, 14:56:41)kalina napisał(a): A co do tematyki - myślałeś, żeby spróbować na Alamy? Forum mówi, że tam selekcja pod kątem tematów stockowych jest łagodniejsza, a fotki bardziej z natury niż studia sprzedają się (przy odrobinie szczęścia Na razie rejestrowałem się tylko na Fotolii, bo wszyscy piszą, że ma najmniejsze wymagania ![]() RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - mateusz - 2011-05-12 Najmniejsze wymagania to ma moim zdaniem DepositPhotos ![]() ![]() RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - pinio27 - 2011-05-13 (2011-05-12, 20:40:35)Harcerz napisał(a): Na razie rejestrowałem się tylko na Fotolii, bo wszyscy piszą, że ma najmniejsze wymagania Na Fotoli nie licz na jakikolwiek zysk ![]() RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - Crazy_Cat - 2011-05-22 Skąd ta opinia? U mnie Fotolia na drugim miejscu. Zaraz po SS. RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - pinio27 - 2011-05-23 (2011-05-22, 22:02:38)Crazy_Cat napisał(a): Skąd ta opinia? U mnie Fotolia na drugim miejscu. Zaraz po SS. A ile masz zdjęć w galerii? To znaczy ja nie twierdzę, że na fotoli nie da się nic sprzedać, po prostu trudniej jest rozkręcić sprzedaż...Trzeba mieć, moim zdaniem, naprawdę dużo zdjęć w galerii żeby coś tam się sprzedało. Na fotoli jestem od kwietnia tego roku, mam tam prawie takie same zdjęcia jak na Shutterstock i nic mi się jeszcze nie sprzedało. Zaś na Shutterstock jestem od 2 tygodni i juz mam 12DL, mając w galerii zaledwie 31 zdjęć. Wydaję mi się, że to dobry wynik... RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - alzajac - 2011-05-23 Ja na fotoli aktywnie zacząłem wrzucać w momencie dostania się na Shutterstock i od tamtego czasu mam tam 115 zdjęć (na Shutterstock 127 zdjęć) no i pobrania wyglądają tak że na Shutterstock do tej pory 535 pobrań (227 tylko w tym miesiącu) a na Fotoli od początku 5 pobrań ![]() RE: [Harcerz] Prośba o opinie i porady;) - Crazy_Cat - 2011-05-23 333 zdjęcia na dzień dzisiejszy dodawane sukcesywnie od początku roku i 125 pobran również na dzień dzisiejszy. |