![]() |
Ekskluzywnie na iStockphoto - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Ekskluzywnie na iStockphoto (/watek-ekskluzywnie-na-istockphoto.html) |
RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - Tomek De - 2008-10-21 Gregi - powiem Ci że wzrost sprzedaży jest odczuwalny i to dosyć szybko ja jestem EX od mniej więcej 2 miesięcy i w moim przypadku ta zwiększona sprzedaż spokojnie otarła łzy za pozostałymi stockami - nagle zaczęło się sprzedawać to o czym już nawet zapomniałem że wrzuciłem - z miejsca zwiększa się oglądalność zdjęć - bo stoją wyżej w wyszukiwarce - we wrześniu zaliczyłem 3 x EL co w przypadku istocka daje konkretną kasę ja nie żałuję decyzji i w sumie jeszcze nie słyszałem żeby ktoś narzekał więc pewnie i Ty będziesz zadowolony ... no i nareszcie żeby sprzedawać nie trzeba ciągle dorzucać nowych zdjęć - mnie daje to komfort psychiczny - bo na razie nie mogę się pozbierać i zabrać do ostrej pracy - i nie łapę ciśnienia patrząc (jak to było w przypadku SS) jak krzywa idzie w dół RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - monster666 - 2008-10-21 I właśnie to, że nie trzeba cały czas karmić stworka zdjęciami przekonuje mnie najbardziej. Ja nie wrzucałem już nic od chyba 3 miesięcy co przyczyniło się do tego, że Shutterstock już ledwo zipie a IS też sporo spadło, nawet mam coraz mniej viewsów. Myślę, że przed końcem roku i ja się zdecyduję, tak na próbę chociaż... tylko najbardziesz szkoda mi tych 50$ na Dreamstime... może ktoś chce kupić konto lub jakieś zdjęcia z DT? ![]() RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - Tomek De - 2008-10-22 a można przelać kredyty z konta na konto na DT? jeśli tak to ja mógłbym łyknąć te Twoje 50 baksów po dobrym kursie ![]() cały czas kupuję więcej niż sprzedaję - na IS płacę sobie swoim urobkiem, ale na Dreamstime zostaje mi już tylko ładowanie konta kartą RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - Gregi - 2008-10-22 Tak jak obiecałem, dzisiaj pierwsza aktualizacja przechodzenia na EX. po niecałych 24 godzinach od złożenia aplikacji otrzymałem gratulacyjny mail, że jestem EX ![]() ![]() RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - Gregi - 2008-10-24 No to jestem juz EX calkowicie, tzn. limit Uploadow zwiekszyl sie do 40, w czwartke wyslalem juz troche fotek zobaczymy kiedy zaczna przyjmowac. Przed przejsciem zapisalem pozycje kilku plikow i tak sie to przedstawia: (miejsce przed przejsciem/miejsce teraz) 17/3, 79/19, 81/20, 223/72, 248/63, 367/112, 457/186, 258/85, 183/85, 635/228. Tak wiec skoki sa, wiele zdjec przesunelo sie do pierwszej setki. Jesli chodzi o DL to zaczely sprzedawc sie zdjecia, ktore od kilku miesiecy mialy 0 pobran. RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - pershing - 2008-10-24 No to gratulacje kolejnemu EX, niedługo wszyscy czy nam się to podoba czy nie bedziemy EX bo Getty wykupuje wszystkich i za parę lat zostanie jedyna słuszna agencja micro czyli Istokphoto. A co do tych sprzedanych zdjęć Gregi to zapamiętałem Twoją ilość dl-li przed EX (301) i sprawdzałem dzisiaj masz 301 więc gdzie ta sprzedaż? Nie to żebym Cię sprawdzał cycuś, tylko byłem ciekaw jak znacznie wzrasta sprzedaż po przejściu na EX dlatego śledze Twoje konto. RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - fotek - 2008-10-24 (2008-10-24, 11:24:33)pershing napisał(a): A co do tych sprzedanych zdjęć Gregi to zapamiętałem Twoją ilość dl-li przed EX (301) i sprawdzałem dzisiaj masz 301 więc gdzie ta sprzedaż? Od wczoraj nie aktualizują sie statystyki... wszystko przez Gregiego pewnie ![]() RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - rachwal - 2008-10-24 Generalnie takie male info, byc moze nie wszyscy sa tego swiadomi ale z tego co widze to mozna przejsc na EX nie majac 50% akceptacji. RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - pershing - 2008-10-24 (2008-10-24, 11:49:38)fotek napisał(a): Od wczoraj nie aktualizują sie statystyki... wszystko przez Gregiego pewnieNo nie wiem, u mnie wszystko jest ok. Mialem wczoraj 1dl i dziś rano wskoczył. (2008-10-24, 11:51:30)rachwal napisał(a): Generalnie takie male info, byc moze nie wszyscy sa tego swiadomi ale z tego co widze to mozna przejsc na EX nie majac 50% akceptacji.To ciekawe, zabiłeś ćwieka, ale chyba jeszcze poczekam, aż IS bedzie generowało mi conajmniej 50% ogólnego przychodu bo narazie to jest kaieś 20% więc szkoda kaski z pozostałych zwlaszcza że dolar szaleje. RE: Ekskluzywnie na iStockphoto - Gregi - 2008-10-24 (2008-10-24, 11:49:38)fotek napisał(a):(2008-10-24, 11:24:33)pershing napisał(a): A co do tych sprzedanych zdjęć Gregi to zapamiętałem Twoją ilość dl-li przed EX (301) i sprawdzałem dzisiaj masz 301 więc gdzie ta sprzedaż? Taa, przeze mnie ![]() ![]() Z tych zdjęć, które wczoraj wrzuciłem już kilka zostało przyjętych i nawet jedna z nich zanotowała DL ![]() ![]() |