![]() |
Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto (/watek-prosba-o-glos-na-zdjecie-w-istockphoto.html) |
RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - KAPA - 2010-03-05 dlaczego ich oceniacie?, robią co chcą, chcą się piątkami wymienić niech się wymieniają... naprawdę ktoś z Was sądzi, że te ocenki na iStockphoto mają sens i wpływ na cokolwiek? Chcą się Panowie w to bawić niech się bawią. Wszyscy wszystkim wystawiają same piąteczki, udając, że to coś więcej... tu koledzy podeszli uczciwie do sprawy i pokazali jak jest, to się larum podnosi... RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - Andy - 2010-03-05 (2010-03-05, 15:37:09)KAPA napisał(a): Wszyscy wszystkim wystawiają same piąteczki, udając, że to coś więcej...Nie sądzisz, że takie uogólnienie jest trochę krzywdzące dla tych, którzy tak nie robią? RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - alga38 - 2010-03-05 (2010-03-05, 15:37:09)KAPA napisał(a): dlaczego ich oceniacie? A m.in dlatego, że to forum to nie hala targowa. Idąc dalej tym tropem dojdziemy do przykladowych postów typu: Mam na zbyciu Canona 350D, zamienie na 150 pozytywnych opnii... Poza tym również uważam, ze to nie fer.... RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - KAPA - 2010-03-05 (2010-03-05, 16:13:34)Andy napisał(a): Nie sądzisz, że takie uogólnienie jest trochę krzywdzące dla tych, którzy tak nie robią? Andy, ile wystawiłeś ocen poniżej 5. RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - Andy - 2010-03-05 Nie wystawiłem ŻADNEJ oceny na zamówienie ani na prośbę. RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - KAPA - 2010-03-05 (2010-03-05, 19:09:41)Andy napisał(a): Nie wystawiłem ŻADNEJ oceny na zamówienie ani na prośbę. ok, tylko zapytałem, ja kiedyś wystawiłem 4 dwa razy się zdarzyło, klienci już się więcej u mnie nie pojawili. Generalnie sam się nigdzie nie pcham z ocenami, bo uważam to za stratę czasu. Jak ktoś mnie odwiedzi, to parę ocen odstawię tak do pięciu 5 ![]() jak delikwent przesadzi z ilością, to nie odstawiam wcale. Chłopaki po prostu bez owijania i zbędnych podchodów podeszli do tematu. Faktycznie lepiej na priva, ale jak znaleźć tę drugą bratnią duszę? Nie ma co im wytykać i nie ma co się obrażać. No chyba, że ktoś wystawia cały zakres ocen, wtedy schylam czoło i szacunek! Jest ktoś taki? (2010-03-05, 16:46:31)alga38 napisał(a): A m.in dlatego, że to forum to nie hala targowa. Idąc dalej tym tropem dojdziemy do przykladowych postów typu:W dziale "Depositphotos" są takie same rozmowy, tylko nie o ocenki a o kaskę chodzi... to Ci nie przeszkadza? RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - ambrozinio - 2010-03-05 Hej , dajcie spokój ![]() Jest taki temat z prośbą o ocenę i jeśli Rachwal go nie usuną to uznał ,że takie praktyki mogą mieć miejsce i jeśli ktoś chce niech się wymienia do woli lub prosi o ocenę swoich prac a jeśli ktoś nie ma na to ochoty niech tego tematu nie czyta i nikt nie będzie sobie podnosił ciśnienia ![]() ![]() ![]() Pozdr. RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - KAPA - 2010-03-05 słusznie ambrozinio prawi! Jest wątek po to by z niego korzystać. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem. Pokój ludziska i uśmiechnijmy się ![]() RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - Emielcia - 2010-03-06 Zamiast pisać "ogłoszenia" o wymianie ocen, powystawiajcie sami oceny pod prace innych. Większość osób w rewanżu pojawi się u Was i też Wam coś wystawi. Takie moje obserwacje, że nie trzeba się wcale prosić ![]() RE: Prośba o głos na zdjęcie w iStockphoto - canion - 2010-03-06 Emielcia, ale mam nadzieję wiesz że oceny nie poparte zakupami niekoniecznie korzystnie wpływają na ranking. Nie przypadkiem w tym wątku uczestniczą osoby z niewielkim stażem na IS. nie chce mi sie przeglądać ale jakoś nikt z pokażniejszym dorobkiem na IS o ocenki nie walczy. Przypadek? Czy ktoś z osó tak starających sie o ocenki może potwierdzić że zdjecie dzieki temu sie wybiło? czyli tak min. po kilka DL przez kilka kolejnych dni? ... no własnie. Szanowni forumowicze. weżcie sie porządnie za robote, a zabawę w ocenianie pozostwcie tam gdzie jej miejsce czyli fotkapl. ;p) Dziękuję za uwagę. |