"Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Ogólnotematycznie (https://stock-board.info/forum-ogolnotematycznie.html) +--- Dział: Ogólnie o stock photography (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-stock-photography.html) +--- Wątek: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? (/watek-full-time-czy-warto-zostac-pelnoetatowym-stockerem.html) |
RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - Nightman - 2013-04-04 Wniosek, wniosków - stocków nie rozgryziesz prędzej się skończą ale jak Kim rakietę odpali to "militaria" pójdą w górę. W razie co jestem gotów z nim walczyć RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - Wuja - 2013-04-04 To chyba "militaria" na poziomie Kima Nie ma co rozgryzać tylko robić zdjęcia, wysyłać i zarabiać z naciskiem na to ostatnie. Resztę pokaże życie. RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - Nightman - 2013-04-04 (2013-04-04, 09:34:59)Wuja napisał(a): To chyba "militaria" na poziomie KimaMówisz o zdjęciu czy o sprzęcie? Bo jak to pierwsze to jesteśmy w stanie wojny RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - Wuja - 2013-04-04 Jestem raczej pokojowo nastrojony (siedzę w pokoju od rana do wieczora ) poza tym nie mam w portfolio za dużo "militariów" więc jestem przegrany... RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - Nightman - 2013-04-04 No to Pokój Twemu Domowi Bracie RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - SHaiith - 2013-04-04 Ja myślę, że prędzej czy później sprzedaje się pasja. Jeżeli ktoś lubi robić zdjęcia pewnego rodzaju to prędzej czy później będzie w tym dobry, więc i zdjęcia będą się lepiej sprzedawały. Jeżeli ktoś na sile próbuje się wpasować w jakiś temat, bo inni na tym zarabiają to efekt może być co najwyżej średni. Co do inwestycji to kupować/wynajmować tylko wtedy jeżeli bez tego czegoś nie możemy wykonać zaplanowanego zdjęcia. Bo jak to mawiał klasyk. W banku zdjęć nie sprzedajesz umiejętności posługiwania się sprzętem jaki posiadasz, tylko pomysł przekazany na zdjęciu. RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - kreatorex - 2013-04-04 Posiadając sprzęt czy to studio można sprawniej i więcej produkować. sporo naszych braci męczy się w naszych ciasnych m..choć zawsze można wyjść na zewnątrz pod warunkiem ze przestanie padać ten cholerny śnieg (tego nie chcę fotografować). Potwierdzam słowa Shaitha ...większość moich dochodów ze stoku to gnioty wygenerowanie niskimi umiejętnościami i kiepskim sprzętem . W stokach trzeba szukać niszy uważam że zawsze istnieje, problemem są niestety inspektorzy... Co do cen to u mnie szutter generuje najwyższą srednią cenę i coraz częściej wpadaja dle na innych licencjach, Is praktycznie nic nie generuje ale tam buduje dopiero folio. RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - StudioKN - 2013-04-04 Ja swoją przygodę z stockami zaczynałem na stancji mieszkając z kolegą w 2osobowym pokoju . To było moje studio i dom jednocześnie, do tego Canon 40d + 28-135 IS i 100 Macro i jakaś dziwna lampa której nazwy nie pamiętam ale miała 180WS... podobno RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - fotek - 2013-04-04 Delicacy? RE: "Full Time" - Czy warto zostać pełnoetatowym stockerem? - StudioKN - 2013-04-04 TAAAK Pamiętam ze przed zakupem cały dzień nie byłem pewien czy warto wydać "aż tyle pieniędzy" |