2020-05-11, 10:05:30
(2020-05-09, 22:20:28)ivonne napisał(a): @yuma2 co znaczy, że problem je usunąć, możesz to rozwinąć? Na Alamy chyba nie ma tego problemu, każda zmiana musi poczekać koło 2-3 dni na zatwierdzenie.
Że za grosze iStockphoto sprzedaje nie byłam świadoma. Myślałam, że to wyższa półka cenowa.
Na Alamy nie jest tak złoto, od ponad roku (może dwóch lat), czyli odkąd tam jestem, czekam na kilka dolarow, żeby w końcu zrobić pierwszą wypłatę... To, że mam tam wszystko Exclusive wynika z braku doświadczenia w temacie. Ustawiłam opcję póki nie sprzedaję tych zdjęć gdzieś indziej, żeby dostać większą prowizję za sprzedaż, opcję można łatwo wyłączyć.
Na iStocka wcześniej nie startowałam, bo myślałam, że za wysokie progi, Shutterstock z kolei ma inne ceny, więc stwierdziłam, że bez sensu konkurować ze sobą i na Alamy już nikt nic nie kupi jak będzie mógł kupić za przysłowiowe grosze. Ale teraz zastanawiam się czy jednak nie iść w stronę taniego stocka w myśl zasady: grosz do grosza. Lepsza taka sprzedaż niż żadna. Za miesiąc minie rok od mojej ostatniej sprzedaży...
Też kiedyś wrzucałam pliki z opcją na wyłączność, ale dziś to jest mało opłacalne. Ja bym ci radziła przełamać się i spróbować wrzucić na 3 najbardziej znane i popularne (Shutterstock , Adobe Stock i iStockphoto - i tak zarabiaj Na nich choć pliki sprzedają się codziennie, a nie raz na rok.