2020-05-10, 09:03:13
Musisz pisac do supportu i wyjawic dobry powod dla ktorego chcesz usunac zdjecie, np zmiany w MR albo cos tam, takze jak zdjecie tam wpadnie to juz raczej zostanie. Kiedys to moze i byl dobry stock zwlaszcza dla wszystkic Exclusive, ja nim nie bylem wiec moze sie ktos wypowie inny, teraz ja osobiscie tak IS jak i Alamy po prostu odstawilem, na Alamy sprzedaz jak zreszta sama widzisz spadla , jesli sie cos sprzeda to za marne grosze , a nie jak kiedys za $300-$500, na IS no-exclusive to marne grosze sa plus IS placi 15% takze dramat,
Moje zdanie jest takie, jesli masz zdjecia tak unikatowe ze nikt inny ich nie ma to bycie exclusive na alamy moze i ma sens, pod warunkiem ze dobrze na nich zarabiasz, jesli sa to po prostu zdjecia lepsze i gorsze to laduj gdzie sie da bo szkoda czasu, Shutterstock moze nie placi tyle co (kiedys) Alamy za zdjecie, ale placi co miesiac najwyzsza pensje ze wszystkich , stockow przynajmniej u mnie i chyba u wielu innych tutaj takze
Moje zdanie jest takie, jesli masz zdjecia tak unikatowe ze nikt inny ich nie ma to bycie exclusive na alamy moze i ma sens, pod warunkiem ze dobrze na nich zarabiasz, jesli sa to po prostu zdjecia lepsze i gorsze to laduj gdzie sie da bo szkoda czasu, Shutterstock moze nie placi tyle co (kiedys) Alamy za zdjecie, ale placi co miesiac najwyzsza pensje ze wszystkich , stockow przynajmniej u mnie i chyba u wielu innych tutaj takze