[tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Pozostałe (https://stock-board.info/forum-pozostale.html) +--- Dział: Administracja (https://stock-board.info/forum-administracja.html) +--- Wątek: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool (/watek-tools-stock-board-info-lightbox-intro-tool.html) |
[tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - rachwal - 2008-10-12 Narzędzie pozwala stworzyć zajawkę dla lightboxa np. w iStockphoto. Wystarczy wskazać zdjęcia z iStockphoto (tylko numeryczne identyfikatory zdjęć, dostępne przy każdym zdjęciu), podać nazwę lightboxa (lub inny tekst), skopiować adres URL lightboxa i zatwierdzić. Narzędzie wygeneruje nam miniaturową grafikę oraz kod UBB gotowy do wklejenia na iStockphoto (blog lub profil). Zajawki (obrazki) są hostowane na naszym serwerze, nie trzeba martwić się o miejsce na jakimś innym darmowym hostingu zdjęć. Przykładowo wygenrowana zajawka : W przyszłości być może będzie to rozbudowane o inne tła (ramki). Nie trzeba podawać wszystkich 6 numerów zdjęć, aczkolwiek z sześcioma wygląda najlepiej ... Można testować, a jeśli efekt końcowy będzie zadowalający to używać - ja używam (@ mój profil w iStockphoto). RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - Michał - 2008-10-12 Bardzo fajny pomysł! Z pewnością ci, którzy nie mają zdolności graficznych czy nie narzekają na nadmiar czasu chętnie skorzystają z takiego gadżetu. Ja póki co, niestety, mam zbyt słabe folio na IS, by tworzy sobie lightboxy Ale jeszcze raz gratuluję pomysłu i wkładu pracy! Rachwal - jak to się mówi - piona! RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - rachwal - 2008-10-12 (2008-10-12, 11:29:42)Michał napisał(a): Ja póki co, niestety, mam zbyt słabe folio na IS, by tworzy sobie lightboxy Mozna miec LB zlozony z kilku fotek, a LB wcale nie musi byc public. RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - Michał - 2008-10-12 Właśnie zmontowałem jeden na szybciutko Narzędzie działa doskonale - już w trakcie wklejania pokazują się po prawej stronie miniaturki fotek Oto efekt - RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - zegarmistrz - 2008-10-12 Cytat:Bardzo fajny pomysł! Z pewnością ci, którzy nie mają zdolności graficznych czy nie narzekają na nadmiar czasu chętnie skorzystają z takiego gadżetu.chyba o mnie pisałeś w wolnej chwili pewnie wykorzystam, dzięki. RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - Wuja - 2008-10-12 zrobilem na probe i nie pojawia sie obrazek na stronie IS tylko reklama Create your own lightbox intro here RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - rachwal - 2008-10-12 (2008-10-12, 11:55:35)Wuja napisał(a): zrobilem na probe i nie pojawia sie obrazek na stronie IS tylko reklama Create your own lightbox intro here Eeee niemozliwe. Jaki kod wkleiles ? RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - Wuja - 2008-10-12 Jasna sprawa firefox nie widzi, adblock dziala. Jest OK. Dziala super. Dobra robota. RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - rachwal - 2008-10-13 Kilka waszych przykladowych : RE: [tools.stock-board.info] Lightbox intro tool - fotek - 2008-10-13 Fajne narzedze, nie próbowałem bo nie mam potrzeby, ale... musiałbys pomyslec jeszcze o róznych skórkach, bo tak to wszyscy bedą mieli ten sam wzór |