To już jest przesada - odjęli mi kasę! - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: Fotolia (https://stock-board.info/forum-fotolia.html) +--- Wątek: To już jest przesada - odjęli mi kasę! (/watek-to-juz-jest-przesada-odjeli-mi-kase.html) Strony:
1
2
|
To już jest przesada - odjęli mi kasę! - Salmon - 2008-07-18 Dziś sobie wchodzę na Fotolia i co widzę ?! Odjęli mi kasę! W zakładce "My Credits" widnieje: "Buyer's credit card declined (Photo Buy credit, 06-28-2008 10:59:34 am) -1.5" Rozumiem to tylko 1,5 dolca ale przecież to jest śmieszne! Że niby co? Sprzedali gościowi zdjęcie a potem się okazało że nie ma on czym zapłacić czy co?! Zgłupieć można z tym stockiem... Powoli zbieram siły na iStock. RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - robgr85 - 2008-07-18 Salmon napisał(a):Dziś sobie wchodzę na Fotolia i co widzę ?! najprawdopodobniej koleś który kupił od Ciebie zdjęcie posłużył się lewym kontem Paypal (lub lewymi środkami). Zdarza się (choć ja nie miałem jeszcze takiego incydentu). RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - rachwal - 2008-07-18 Tylko powstaje pytanie dlaczego my (salmon) ma za to placic ... RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - max - 2008-07-18 Salmon napisał(a):Dziś sobie wchodzę na Fotolia i co widzę ?! Nie martw sie, w Istocku to sie tez zdarza RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - ajt - 2008-07-18 max napisał(a):Nie martw sie, w Istocku to sie tez zdarza Potwierdzam, miałem tak kilka razy RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - victoo - 2008-07-21 na bigstocku też... i na Dreamstime również... RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - Adiasz - 2008-07-21 rachwal napisał(a):Tylko powstaje pytanie dlaczego my (salmon) ma za to placic ... Pewnie maja to w reguleminie, a regulaminy i tak nikt nie czyta. btw. W paypalu tez bez skrupulow odejmuja kase w przypadku uzycia 'nie swojego konta' (czyt. ktos sie wlamal na konto i ztamtad przeslal Ci kase za towar). W takim przypadku Twoj towar przepada, a kase Ci zabieraja. Mozna sie od tego ubezpieczyc, ale do niedawna opcja ta byla dostepna jedynie dla usa (nie wiem jak jest w chwili obecnej). RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - zoja - 2018-03-06 Witajcie, ponieważ nie wiem gdzie najlepiej zadać to pytanie, a tytuł tego wątku poniekąd wpisuje się w to, o co chcę zapytać, więc dopisuję się do tematu. Przejdę do rzeczy. Na liście sprzedanych plików mam od czasu do czasu taki wpis: Podatek u źródła Sprzedaż zdjęcia w abonamencie -0,1 (kredyty) ID Pliku: XXXXXX Dlaczego w kolumnie "kredyty" kwota jest ujemna? Czasem mniejsza, czasem większa. Zdjęcie się sprzedało w abonamencie, a oni mi potrącają? O co tu chodzi? Będę wdzięczna za oświecenie RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - GregorK - 2018-03-06 to podatek od zdjęć sprzedanych w stanach. każdy tak ma .... niestety. Polska jako największy sojusznik USA płaci podatek i ma wizy. Rosja jako największy wróg nie płąci podatku, a 3/4 państw nie ma wiz ot polityka ... RE: To już jest przesada - odjęli mi kasę! - maccio - 2018-03-06 Widzieliście dzisiejsze wiadomości? Jak planujecie wybrać się za ocean, to lepiej jak najszybciej, bo niedługo przestaną nas tam wpuszczać... |