![]() |
Jaki aparat wybrac ? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Sprzęt (https://stock-board.info/forum-sprzet.html) +--- Dział: Ogólnie o sprzęcie (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-sprzecie.html) +--- Wątek: Jaki aparat wybrac ? (/watek-jaki-aparat-wybrac.html) |
Jaki aparat wybrac ? - fotoaloja - 2007-10-12 dosyć długo już szukam sobie lustrzanki i ten aparat mnie kusi, bo ma ruchomy LCD oraz obraz na żywo, zupełnie jak w cyfraku, do którego przywykłam takie połączenie funckcji lustrzanki+cyfrówki i na dodatek jeszcze ma punktowy pomiar bieli, parametry w miarę dobre, podobno i optykę niezłą ponadto jest w przystępnej cenie czy ktoś korzystał z tego aparatu i coś jeszcze mi podpowie jedyny mankament to brak stabilizacji obrazu, jeśli dobrze doczytałam.... czy ten brak będzie mi mocno przeszkadzał? oprócz tego, że może ten model jest mało rozwojowy(?-tak powiadają), ale ja ten fakt akceptuję, bo plany mam na razie takie jakie mam i nie będę na pewno dokupywać do niego bóg wie czego, to aparat bardzo mi się podoba ![]() co sądzicie, pomóżcie please, będzie mi łatwiej podjąć ostateczną decyzję RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - rachwal - 2007-10-12 No niby ma wymienna optyke, a stabilizacja siedzi w optyce, wiec niczego nie tracisz ... Tu masz testa, pewnie go juz czytalas ... Ja jeszcze nigdy z Olimpusem nie malem do czynienia. http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3890 BTW: Czemu nie Canon ? ![]() RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - fotoaloja - 2007-10-12 no testa czytałam, piszą o nim dobrze w jednym sklepie facet polecał, w innym odradzał, więc w sumie szukam jeszcze opinii myślę, że reklama canona i nicona zrobiła swoje, a może olimpusy tez są niezłe tylko mniej się o tym paple? czemu nie canon? canona cyfraka już mam to raz dwa: w interesującej mnie cenie (ok.3000,00zł) żaden canon lustrzany nie ma tego co ten olimpus: ruchomego LDS i podglądu na żywo, pomiaru punktowego bieli, ISO od 100-1600, w miarę dobrej optyki w zestawie (w przystępnej dla mnie cenie) "stabilizacja siedzi w optyce" nie rozumiem, nie znam się na tym, ale podobno niektóre modele mają jakąś stabilizację i myślałam, że to jest w body, tam gdzie matryca......? ech, mało jeszcze wiem ![]() RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - rachwal - 2007-10-12 W przypadku Canonow/Nikonow to chyba nie tylko reklama i paplanie ![]() fotoaloja napisał(a):"stabilizacja siedzi w optyce" No masz obiektywy ze stabilizacja obrazu, wiec calosc siedzi w obiektywie ... Za 3k to teraz chyba juz 30D "lataja" ... ale nie wiem czy jest sens pakowac kase w taka stara puszke. RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - fotoaloja - 2007-10-12 a co, olimpus jest dużo gorszy od tamtych? RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - rachwal - 2007-10-12 Z obserwacji wynika, ze sa Canony, Nikony, ktore to firmy silnie konkuruja, potem to raczej juz jest slabiej ... ale ja sie nie znam dokladnie ![]() RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - tsz01 - 2007-10-12 Olimpusem bawilem sie bardzo krotko (kilka dni) i w zyciu nie wzialbym go w zamian za swojego Canona (obecnie 40D) - fakt, ze na roznych Canonach foce od kilkunastu lat, wiec przyzwyczajenie nie pozwala mi pewnie wypowiadac sie obiektywnie... RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - west73 - 2007-10-12 Witam Najpierw moze się przywitam i podziękuję ze takie forum powstało...przyda się napewno ![]() fotoaloja... ja fotografuję Olympusem starszym modelem bo E-300 i z czystym sumieniem mogę Ci polecić ten aparat. Dodatkowym plusem i to bardzo dużym jak dla mnie jest ultradźwiękowe czyszczenie matrycy... będąc amatorem nie bawię się w czyszczenie "gruchą" po każdej sesji plenerowej matrycy Kitowe Obiektywy są jednymi z najlepszych... ta opinie nie jest tlko opinią tylko właścicieli olympusów Stabilizację w olympusie masz w aparacie i to w modelach E-510 i E-3 (który dopiero będzie)... obektywy w do systemu 4/3 z stabilizacją też są ale nie jestem pewien czy ze starszymi puszkami współpracują ale do fotografii stockowej stabilizacja nie wiem po co by Ci się miał przydać Co mi sie podoba w Olympusie: kolorystyka, obiektywy (każdy Zuiko jest bardzo dobry), prostota obsługi RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - fotoaloja - 2007-10-12 witaj west73 ![]() "Stabilizację w olympusie masz w aparacie" to czyli nie mają olimpusy stabilizacji w obiektywach? (tak pisze rachwal wyżej) to już nie wiem jak jest: ten model nie ma stabilizacji w obiektywach? a inne marki mają? "stockowej stabilizacja nie wiem po co by Ci się miał przydać" na sotcki wysyła się nie tylko zdjecia zrobione w studio, mam już dosyć tych na białym tel i chcę popstrykać zdjęcia w terenie, anie zawsze mam czas i możliwość korzystać ze statywu RE: co powiecie o kupnie Olimpusa E-330 - rachwal - 2007-10-12 fotoaloja napisał(a):"Stabilizację w olympusie masz w aparacie" Ja tak jak Tomek nie moge byc obiektywny ![]() |