DVD cover czyli białe na białym - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Zdjęcia (https://stock-board.info/forum-zdjecia.html) +--- Dział: Galerie użytkowników (https://stock-board.info/forum-galerie-uzytkownikow.html) +--- Wątek: DVD cover czyli białe na białym (/watek-dvd-cover-czyli-biale-na-bialym.html) Strony:
1
2
|
DVD cover czyli białe na białym - homasha - 2008-04-05 Jest to, ostatnio, moje najlepiej sprzedające się zdjęcie i tematyka, która mnie zainteresowała z kilku powodów: 1.zdjęcia tego typu dobrze się sprzedają 2.niski koszt (okładki ) 3.stosunkowo trudny temat do focenia - białe na białym. Poniżej trochę danych: Aparat KM Dimage A2, ogniskowa 43mm, czas 1/200, przysłona f/8, iso 64, dwie żarówki 68Ws + białe parasolki RE: DVD cover czyli białe na białym - kalim - 2008-04-06 to faktycznie ciekawostka, ciekawe czy jak sfotografuje białą kartke a4 czy przejdzie :wink: RE: DVD cover czyli białe na białym - homasha - 2008-04-06 kalim napisał(a):to faktycznie ciekawostka, ciekawe czy jak sfotografuje białą kartke a4 czy przejdzie :wink:Też o tym myślałem O białej kartce i nie tylko, np. biała koperta, biała wizytówka itp Jak tylko coś mi wyjdzie to się podzielę wrażeniami RE: DVD cover czyli białe na białym - rachwal - 2008-04-06 Kiedys ktos sie chwalil biala koperta na czarnym tle ... podobno dobrze sie sprzedawala ... Ja wczoraj wyslalem biala filizanke na bialym, jeszcze troche i by jej widac nie bylo : RE: DVD cover czyli białe na białym - Hallgerd - 2008-04-06 W białe na białym bawiłam się rok temu. Temat nie chciał się ode mnie odczepić przez kilka tygodni Jajeczko Krokusy Lilie RE: DVD cover czyli białe na białym - fotek - 2008-04-06 No ja tez troche białego na białym popełniłem: Ostatnio: Wcześniej, oklepana juz filiżanka z kawa: RE: DVD cover czyli białe na białym - homasha - 2008-04-06 Widzę, że jest spore zainteresowanie tym tematem ale mnie, bardziej interesuje białe na białym w b&w niż kolorze (chociaż color też jest inspirujący). Ta filiżanka, rachwal, jest fioletowa. A poza tym, to też dobrze sprzedający się temat( filiżanka) Hallgerd, te jajko wyszło Ci świetnie (zwłaszcza WB i dobrze odcina się od tła) Łączenie podwójnego posta rachwal napisał(a):Kiedys ktos sie chwalil biala koperta na czarnym tleSzara koperta na (prawie) białym tle RE: DVD cover czyli białe na białym - rachwal - 2008-04-06 homasha napisał(a):Ta filiżanka, rachwal, jest fioletowa.Nie zaprzeczam, jeszcze jej nie widzialem na dobrym monitorze, w poniedzialek skonfrontuje z moim LCD ... RE: DVD cover czyli białe na białym - homasha - 2008-04-06 rachwal napisał(a):Czasami też mam z tym problem że, zdjęcie w cieniach wpada w fiolet Myślę, że problem tkwi w żarówkach lub innym tanim oświetleniu (temp. barwowa), niż w ustawieniach aparatu. Mam teraz leprze lampki i nie zauważyłem tego problemu.homasha napisał(a):Ta filiżanka, rachwal, jest fioletowa.Nie zaprzeczam, jeszcze jej nie widzialem na dobrym monitorze, w poniedzialek skonfrontuje z moim LCD ... RE: DVD cover czyli białe na białym - rachwal - 2008-04-06 homasha napisał(a):Czasami też mam z tym problem, że zdjęcie w cieniach wpada w fiolet Myślę, że problem tkwi w żarówkach lub innym tanim oświetleniu (temp. barwowa), niż w ustawieniach aparatu. Problem raczej w postprocesingu, ponioslo mnie lekko z niebieskim ... Zobacze jak to wyglada na monitorze-wyroczni i jesli uznam, ze za duzo niebieskiego to usune Na moich dwoch lapkach (powiedzmy kalibrowanych) wyglada ... znosnie, chodz do szarosci koperty sie nie umywa. |