Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Ogólnotematycznie (https://stock-board.info/forum-ogolnotematycznie.html) +--- Dział: Ogólnie o stock photography (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-stock-photography.html) +--- Wątek: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) (/watek-skrill-darmowe-wyplaty-w-euro-i-innych.html) Strony:
1
2
|
Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - arturm - 2020-04-16 Mam dobrą wieść dla osób zarabiających w euro (np. AdobeStock). Od razu napiszę, że nie wiem jak to się ma do innych walut, np GBP. Na pewno nie działa na dolarze. Już piszę w czym rzecz. Otóż pieniądze możemy wypłacić z AS na Skrill-a, a ze Skrill-a na polskie konto walutowe w euro. Nie ma jakiegoś podwójnego przewalutowania jak w PayPal-u, że zamienią euro na pln, żeby wypłacić, a później znowu pln=>euro na naszym koncie walutowym. Także wypłacacie z banku zdjęć euro poprzez Skrill, a stamtąd na konto walutowe euro w polskim banku i po sprawie. Jedyny koszt jaki poniesiecie to koszt przewalutowania eur=>pln w polskim banku (tutaj dodam, że w przypadku większych kwot można z bankiem negocjować kursy wymiany). RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - Tomek De - 2020-04-16 ??? Paypal tak robi z euro ? W przypadku dolarów wpływają na PP dolce i dopiero przewalutowuje się na PLN podczas wypłaty na rachunek bankowy - oczywiście po bandyckim kursie no ale z czegoś muszą zarabiać. RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - simpson33 - 2020-04-16 (2020-04-16, 20:12:03)Tomek De napisał(a): ??? Paypal tak robi z euro ? W przypadku dolarów wpływają na PP dolce i dopiero przewalutowuje się na PLN podczas wypłaty na rachunek bankowy - oczywiście po bandyckim kursie no ale z czegoś muszą zarabiać. Kolega pisał o sytuacji gdybyś chciał bez przewalutowania na PayPal przelać walutę na konto walutowe w Polsce i dopiero tam przewalutować na PLN. Wtedy PayPal w locie zrobi ci konwersję po złodziejskim kursie dwukrotnie To się tyczy zarówno euro jak i dolara. RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - arturm - 2020-04-16 (2020-04-16, 22:04:22)simpson33 napisał(a): Kolega pisał o sytuacji gdybyś chciał bez przewalutowania na PayPal przelać walutę na konto walutowe w Polsce i dopiero tam przewalutować na PLN. Wtedy PayPal w locie zrobi ci konwersję po złodziejskim kursie dwukrotnie To się tyczy zarówno euro jak i dolara. To się tyczy EUR i USD na poziomie wypłaty z PayPal...tak jak mówisz. Co jest bardzo niekorzystne. Więc osoby które mają jeszcze zarobki na AS w EUR niech korzystają z mojej propozycji RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - fotek - 2020-04-17 (2020-04-16, 10:41:00)arturm napisał(a): ..., a później znowu pln=>euro na naszym koncie walutowym. Ale nie bardzo rozumiem po co wrzucać na konto walutowe? Ja przesyłam na konto w PLN... mieszkam w Polsce i rachunki płace w PLN RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - arturm - 2020-04-18 (2020-04-17, 13:50:36)fotek napisał(a): Ale nie bardzo rozumiem po co wrzucać na konto walutowe? Ja przesyłam na konto w PLN... mieszkam w Polsce i rachunki płace w PLN Po to żeby zaoszczędzić koszty przewalutowania na PayPal-u. PP formalnie liczy sobie teraz 3,5% za przewalutowanie na złotówki. Formalnie, bo w praktyce rozjazdy są rzędu do 5% !!! Więc otrzymujesz o 4-5% mniejszą ilość gotówki. Policz ile to jest w skali roku, a później kilku lat. Oczywiście jak ktoś zarabia małe kwoty to pewnie go to nie interesuje nawet, przy większych są to już znaczne oszczędności. Przykład: przy zarobkach 1.000 euro/m-c zapłacisz za przewalutowanie przykładowo 4% czyli 40euro x 4,50zl = 180zł dla PP, mnożąc to przez 12 miesięcy to już w skali roku masz oszczędności mniej więcej ponad 2tys.pln!!! Ja w jednym z banków w Polsce wynegocjowałem kurs wymiany na poziomie 0,25%. Więc otrzymuję euro tyle i ile zarobiłem i mam tylko jeden mały koszt przewalutowania. RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - fotek - 2020-04-18 (2020-04-18, 11:45:34)arturm napisał(a): Po to żeby zaoszczędzić koszty przewalutowania na PayPal-u. PP formalnie liczy sobie teraz 3,5% za przewalutowanie na złotówki. Formalnie, bo w praktyce rozjazdy są rzędu do 5% !!! Więc otrzymujesz o 4-5% mniejszą ilość gotówki. Policz ile to jest w skali roku, a później kilku lat. Oczywiście jak ktoś zarabia małe kwoty to pewnie go to nie interesuje nawet, przy większych są to już znaczne oszczędności. Nie takie było pytanie ... liczyć umiem. Zapytam inaczej... po co to drugie przewalutowanie z PLN na EUR RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - GregorK - 2020-04-18 Paypal to katastrofa. RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - simpson33 - 2020-04-18 (2020-04-18, 12:39:23)fotek napisał(a): Nie takie było pytanie ... liczyć umiem. Zapytam inaczej... po co to drugie przewalutowanie z PLN na EUR Chodzi tylko o to, że jeśli z PayPal-a wyślesz EUR na walutowe konto (EUR) w polskim banku, to PayPal w locie przeliczy na PLN i docelowo na koncie walutowym będzie "drugie przewalutowanie" na EUR po kursie banku. Skrill tak nie robi, czyli wysyłasz 1000 EUR to dostajesz 1000 EUR. RE: Skrill - darmowe wypłaty w euro (i innych?) - arturm - 2020-04-19 Małe sprostowanie . Skrill pobiera opłatę 5,5 euro za wysłanie przelewu (pewnie opłata SWIFT). Także jak ktoś zarabia 50euro miesiecznie na AS to mało opłacalne dla niego |