Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? (/watek-zdjecia-nieakceptowane-bez-powodu-kiedy-reuploadowac.html) |
Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - Interior - 2015-03-12 Zdarza się, że nie akceptują mi zdjęć z kompletnie zmyślonych powodów. Ostatnio odrzucili mi za "trademark" kilka obrazków z identycznymi przediotami (nie ma na nich choćby śladu znaków towarowych), które zaakceptowali wcześniej, tylko z innym tłem. Rozumiem, że zdarza się reviewer idiota, tylko jak sobie z tym radzić? Pisanie na kontakt nic nie daje, jeszcze nigdy mi nic nie załatwili ani nawet nie odpisali. Po jakim czasie wrzucać zdjęcia znowu? Od razu czy czekać aż minie 7 dni i te odrzucone zostaną usunięte z serwerów? RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - oxygenka - 2015-03-12 (2015-03-12, 09:47:13)Interior napisał(a): Zdarza się, że nie akceptują mi zdjęć z kompletnie zmyślonych powodów. Ostatnio odrzucili mi za "trademark" kilka obrazków z identycznymi przediotami (nie ma na nich choćby śladu znaków towarowych), które zaakceptowali wcześniej, tylko z innym tłem. Rozumiem, że zdarza się reviewer idiota, tylko jak sobie z tym radzić? Pisanie na kontakt nic nie daje, jeszcze nigdy mi nic nie załatwili ani nawet nie odpisali. No fakt to jest od widzimisię tego idioty własnie co przegląda..wszystko zalezy od szczęścia jak trfisz na niego jeszcze raz..to nic to nie da,ale spoko mozesz zrobić ponowna wrzute za kilka dni a może się uda.. (2015-03-12, 09:47:13)Interior napisał(a): Zdarza się, że nie akceptują mi zdjęć z kompletnie zmyślonych powodów. Ostatnio odrzucili mi za "trademark" kilka obrazków z identycznymi przediotami (nie ma na nich choćby śladu znaków towarowych), które zaakceptowali wcześniej, tylko z innym tłem. Rozumiem, że zdarza się reviewer idiota, tylko jak sobie z tym radzić? Pisanie na kontakt nic nie daje, jeszcze nigdy mi nic nie załatwili ani nawet nie odpisali. A z tym bez powodu...to powód zawsze jakis sie znajdzie nast.razem może to być focus, światło, szumy...jak się znów jakiś idiota uprze RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - Interior - 2015-03-12 (2015-03-12, 10:26:35)oxygenka napisał(a): wszystko zalezy od szczęścia jak trfisz na niego jeszcze raz..to nic to nie da,ale spoko mozesz zrobić ponowna wrzute za kilka dni a może się uda..Właśnie o to chodzi po jakim czasie? W panelu jest informacja, że zdjęcia odrzucone są usuwane po 7 dniach. Ich system chyba sprawdza czy zdjęcie już mają i jak reviewer zobaczy, że już zostało odrzucone to może nawet nie sprawdzać tylko od razu da tą samą opinie. RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - alga38 - 2015-03-12 nie opinie tylko ostrzeżenie RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - oxygenka - 2015-03-12 (2015-03-12, 11:18:40)Interior napisał(a): Właśnie o to chodzi po jakim czasie? W panelu jest informacja, że zdjęcia odrzucone są usuwane po 7 dniach. Ich system chyba sprawdza czy zdjęcie już mają i jak reviewer zobaczy, że już zostało odrzucone to może nawet nie sprawdzać tylko od razu da tą samą opinie.Po pierwsze ; wymieszać je z większa paczką Po drugie; wrzucać na raty lub ryzykować i liczyć że bedzi wtedy jakiś łaskawca RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - Nightman - 2015-03-12 Czasem pomaga też większa krytyka względem swoich zdjęć, bo co innego jeśli są to sporadyczne odrzuty a co innego gdy są masowe i częste. Raczej nie mam takiej możliwości aby ten sam rzeźnik sprawdzał nam na okrągło zdjęcia a częste odrzuty były jego widzimisię. Na koniec dodam, że też czasem mam odrzuty... RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - fotek - 2015-03-12 (2015-03-12, 13:43:18)Nightman napisał(a): Czasem pomaga też większa krytyka względem swoich zdjęć, bo co innego jeśli są to sporadyczne odrzuty a co innego gdy są masowe i częste. Raczej nie mam takiej możliwości aby ten sam rzeźnik sprawdzał nam na okrągło zdjęcia a częste odrzuty były jego widzimisię. Na koniec dodam, że też czasem mam odrzuty... Dokładnie tak Oxygenka, masz tak często odrzuty w takich ilościcach, ze ... zastosował bym sie do powyższej rady Dodam, ze tez miewam odrzuty, ale to pojedyncze przypadki w większości RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - Fotaw - 2015-03-12 Oxygenka, ogladałem Twoje zdjęcia, może są efektowne lecz za dużo jest nieprzemyslanej ingerencji programów graficznych, które powodują złą jakość techniczną zapamniałem dodac na http://skorpionik00.galeria.interia.pl/ RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - oxygenka - 2015-03-12 (2015-03-12, 18:25:40)Fotaw napisał(a): Oxygenka, ogladałem Twoje zdjęcia, może są efektowne lecz za dużo jest nieprzemyslanej ingerencji programów graficznych, które powodują złą jakość techniczną Tam sa moje eksperymenty i fakt czasem coś mnie mocno kusi by udziwnić foty..lubie też fotomontaże ,kolaże i inne dziwadła...ale to w sumie przeszłość bo teraz nie mam ani ochoty ani czasu ... (2015-03-12, 13:48:43)fotek napisał(a): Dokładnie tak Odrzuty mam i wiem jaki jest grzech główny... to balans bieli ..walcze z tym bezskutecznie..a drugi to focus..i robienie fot z ręki.. .ale pewnie do końca stocków się nauczę jak robić poprawnie zdjęcia RE: Zdjęcia nieakceptowane bez powodu - kiedy reuploadować? - alga38 - 2015-03-12 szara kartka i statyw rozwiążą Twój problem |