Niska konwersja - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Niska konwersja (/watek-niska-konwersja.html) |
Niska konwersja - Interior - 2015-02-28 Mam problem i potrzebuję żeby wypowiedzieli się bardziej doświadczeni koledzy Zacząłem na początku lutego i do tej pory uploadowałem 103 zdjęcia i stan na 28 lutego to $23 i 50 downloadów. Głównie atakuję kategorie biznes, technolgie, elektronika bo wydaje mi się, że są najpopularniejsze i najbardziej dochodowe. Nie wrzucam zdjęć z ludźmi i editoriali. Wrzucałem ok 20 zdjęć co 5 dni, bo starałem się regularnie. Podobno tak tutaj trzeba Jak zdjęcia pojawią się na stronie to sprzedaje się ich kilka a potem już nic. Myślałem, że zdjęcia będą "na siebie pracować' tzn. sprzedawać się regularnie przez długi czas, mało ale regularnie, a nic takiego sie nie dzieje. Wygląda na to, że sprzedaje się kilka dopoki są w zakładce nowe, a potem juz nic. Tak teraz jest czy ja coś robię źle? Mam za duze oczekiwania? Za mało zdjęc żeby jeszcze decydować? Nie chce się tym zajmować, jeśli tak ma to wyglądac. Myślalem że wrzuce 1000-2000 zdjęc i co miesiąc będzie z nich mały, ale zawsze przychód, a nic nie wskazuje że tak kiedykolwiek będzie. RE: Niska konwersja - fotek - 2015-02-28 Masz za duże oczekiwania RE: Niska konwersja - Esdras - 2015-02-28 200-300 zdjeć co pięć dni i można mieć jakieś tam oczekiwania... RE: Niska konwersja - SHaiith - 2015-02-28 Przy większym portfolio sprzedaż jest regularna zarówno i nowych i starych zdjęć. Cierpliwości. RE: Niska konwersja - Interior - 2015-02-28 (2015-02-28, 16:23:15)SHaiith napisał(a): Przy większym portfolio sprzedaż jest regularna zarówno i nowych i starych zdjęć. Cierpliwości. Przy jak dużym portfolio mniej wiecej? RE: Niska konwersja - fotek - 2015-02-28 (2015-02-28, 16:32:49)Interior napisał(a): Przy jak dużym portfolio mniej wiecej? Nawet jeżeli zdefuniujesz, co to regularna sprzedaż, to i tak trudno na to odpowiedzieć. Jednym idzie lepije przy 500 zdjęciach, innym słabiej przy 1500. RE: Niska konwersja - oxygenka - 2015-02-28 (2015-02-28, 16:32:49)Interior napisał(a): Przy jak dużym portfolio mniej wiecej? 2000,3000 fotek i może jednak pokuś się o większą różnorodność, choć akurat dziedziny w których gustujesz są teraz na topie... A jak koledzy mówią trzeba uzbroić się w cierpliwość... a niedosyt zawsze będziesz miał takie zycie RE: Niska konwersja - MattZ90 - 2015-02-28 (2015-02-28, 15:52:40)Interior napisał(a): Nie chce się tym zajmować, jeśli tak ma to wyglądac. Daj sobie spokój. RE: Niska konwersja - yuma2 - 2015-02-28 Duzo cierpliwosci i duzo pracy to chyba najlepsze recepty o ile jeszcze nie zrezygnowales. Jesli ilosc nie idzie w parze z jakoscia tak techniczna jak i merytoryczna, to zawsze beda sie sprzedawac tylko nowe. Kiedys robilem 20-50 zdjec na sesje sprzedawalo sie kilka regularnie, wiec teraz robie 10-20 i sprzedaja sie wszystkie ale wybieram top zdjecia a nie zapychacze portfolio. Regularny upload na pewno pomaga, ja daje 4 x 35 na tydzien i zauwazam poprawe w sprzedazy. Powrocilem na stocki aktywnie od X 2014 i dopiero teraz po kilku miesiacach ciezkiej pracy zaczyna sie cos krecic i kreci sie coraz lepiej, sprzedaja sie starsze i nowe zdjecia. Wiadomo z gowna perfum nie zrobisz jesli masz slabe zdjecia to nie wiele Ci pomoze bo konkurencja duza szczegolnie w dziale biznes, pokaz PF albo wrzuc cos do krytyki, jest tutaj wielu fachowcow na pewno cos zkomentuja.Pozdrawiam RE: Niska konwersja - GregorK - 2015-02-28 (2015-02-28, 16:49:35)MattZ90 napisał(a): Daj sobie spokój. popieram, ja mam ponad 3000 zdjęć i sprzedaż na Twoim poziomie. |