Wyposażenie studia do fotografowania tortów - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Sprzęt (https://stock-board.info/forum-sprzet.html) +--- Dział: Wyposażenie studia (https://stock-board.info/forum-wyposazenie-studia.html) +--- Wątek: Wyposażenie studia do fotografowania tortów (/watek-wyposazenie-studia-do-fotografowania-tortow.html) |
Wyposażenie studia do fotografowania tortów - rogwojskiego - 2013-12-04 Witam. Potrzebuję skompletować wyposażenie studia do fotografowania tortów artystycznych, są one różnokolorowe o różnych rozmiarach ale przeciętny mieści się w rozmiarze (szer x dł x wys) 30x30x25 cm. Zdarzają się torty o wysokości 100cm i średnicy 50 cm. Dysponuję dużą ilością miejsca, sprzęt nie będzie przenoszony i mam Nikona D60 z Tamronem 17-50 f2.8. Co kupić aby nie wydać fortuny ? Muszę się zmieścić w 2 tyś zł. RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - GregorK - 2013-12-04 Czy jesteś fotografem stockowym ? RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - rogwojskiego - 2013-12-05 A to obowiązkowe ? Powinienem mieć legitymację fotografa stockowego czy wyglądać jak takowy ? RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - GregorK - 2013-12-05 To forum fotografii stokowej, więc raczej obowiązkowe. Legitymacja jest nie zbędna, jak i sam wygląd. Jeśli szukasz takch porad to trafiłeś pod zły adres. RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - rogwojskiego - 2013-12-05 A piszesz to bo... ? Postów nabijanie czy brak lepszych zajęć ? RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - kreatorex - 2013-12-05 Rogo nie martw się ja ci wydrukuję taka legitkę mam czarną drukarkę... Gregogor zapomniał posłodzic kawę i tak ma... W dziale wyposażenia studia znajdziesz sporo watków w tej kwocie powinieneś się zmieścić z chinczykami i nawet dziewczynę lub chłopca zfocisz... RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - fotek - 2013-12-05 (2013-12-05, 14:18:13)rogwojskiego napisał(a): A piszesz to bo... ? Postów nabijanie czy brak lepszych zajęć ? Myśle, ze napisał to dlatego, ze o oswietleniu róznych rzeczy, w tym małych obiektów napisano w tym dziale już sporo i wystaczy poczytać. Bo nie sądzisz chyba, ze w sklepach dostaniesz specjalne oswietlenie do tortów? RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - canion1 - 2013-12-05 ale że jak nie. przecież jasnym dla każdego jest że do ciastek to tylko quantuum a do tortów bowens . z tym że jak przekroczy to 30x30 to już tylko profoto. RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - GregorK - 2013-12-05 napisałem bo, widzę, że użytkownik jest kompletnie nowy, zdjęć nie robi do stoków - o czym jest forum, do tego jest bardzo nie uprzejmy i złośliwy - co ewidentnie wykazał 2 i 3 postem. RE: wyposażenie studia do fotografowania tortów - fotek - 2013-12-05 (2013-12-05, 14:33:30)canion1 napisał(a): ale że jak nie. przecież jasnym dla każdego jest że do ciastek to tylko quantuum a do tortów bowens . z tym że jak przekroczy to 30x30 to już tylko profoto. Aaa... to dlatego mi takie foty nie schodza, bo świeciłem chińczykami Dzięki Tomek |