Brak pomysłów na zdjęcia - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Ogólnotematycznie (https://stock-board.info/forum-ogolnotematycznie.html) +--- Dział: Ogólnie o stock photography (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-stock-photography.html) +--- Wątek: Brak pomysłów na zdjęcia (/watek-brak-pomyslow-na-zdjecia.html) |
Brak pomysłów na zdjęcia - udra - 2013-08-27 Brak pomysłu na zdjęcia często prowadzi do depresji ,dlatego jeżeli nie wiesz co zrobić może ten wątek ci pomoże Wybrałem zdjęcia , które się dobrze sprzedają a zrobienie podobnych w tym temacie albo i lepszych idzie tylko w dobrym kierunku finansowym. Kieruję ten temat do początkujących stockerów bo po ostatnich ocenach fot do krytyki nie jest dobrze. Zaznaczam że jest to tylko moja prywatna opinia i nie stanowi jakiegoś wyznacznika w fotografii ani sprzedaży. przyprawy warzywa owoce i w środku puste miejsce obowiązkowo jakiś aparat retro i też wolne miejsce na napisy basen jak ktoś ma ochotę się wybrać Sery albo mięsa z wolnym miejscem. Mięs nie robiłem duży potencjał na sprzedaż. Wszelkie abstrakcje biznesowe Pozdrawiam RE: Brak pomysłów na zdjęcia - SHaiith - 2013-08-27 super pomysł RE: Brak pomysłów na zdjęcia - Nightman - 2013-08-27 Ja tam w wolnych chwilach lubię po pastwić się nad starymi zdjęciami ... ... RE: Brak pomysłów na zdjęcia - fotoaloja - 2013-08-28 ja co nie wymyślę, to za chwilę widzę to już na stockach wszystko już było.... zatem, po prostu, robię to co widzę u innych, ale usiłuję to wykonać po swojemu oraz z tym co mam pod ręką w mojej mini-pracowni RE: Brak pomysłów na zdjęcia - kreatorex - 2013-08-28 Chyba jednak zamiast desek lepiej wybrać się nad morze albo fajny basen Ja niestety za trendem przywiozłem kilka desek ze wsi od wujka nie są za fajne ale powalcze z nimi szczególnie w zimie ... Pierwsze próby: 1. 2. 3. 4. RE: Brak pomysłów na zdjęcia - Ariene - 2013-08-28 Serio, zachęcacie do robienia kolejnych zdjęć warzyw na stocki? Przeca to już pod każdym kątem jest ujęte w ilościach setek tysięcy... RE: Brak pomysłów na zdjęcia - SHaiith - 2013-08-28 Jeżeli chodzi o rameczki i wolną przestrzeń to..... 1. 2. 3. 4. 5. RE: Brak pomysłów na zdjęcia - SHaiith - 2013-08-28 A jeżeli chodzi o kreatywne pomysły na ten czas to polecam zrobić dynie na halloween. Bardzo łatwo, każdy może to zrobić kto posiada lampę błyskową. Wycinamy dynie, następnie wkładamy do niej świeczkę. Z tyłu dyni montujemy lampę błyskową z kolorową folia np: niebieską. Lampę ustawiamy na druga kurtynę, następnie ustawiamy aparat na statywie. Czas fotografowania zależy od tego jak mamy ciemno w pomieszczeniu, ale generalnie nie powinniśmy tego robić w dzień. Więc czas fotografowania powinien być mniej więcej 20-30 sek, tak aby świeczki naświetliły się. Aaa byłbym zapomniał. Z tyłu dyni musimy czymś zadymić. Kadzidełka nie sprawdzają się, mało dymu produkują i dość intensywnie pachną. Najlepsze są takie grube "badyle" na komary można kopić w OBI. Tak, ze polecam zrobienie takiej sesji. Fajna zabawa no i fotki fajne. 1. 2. 3. 4. RE: Brak pomysłów na zdjęcia - alzajac - 2013-08-28 (2013-08-28, 10:30:30)Ariene napisał(a): Serio, zachęcacie do robienia kolejnych zdjęć warzyw na stocki? Przeca to już pod każdym kątem jest ujęte w ilościach setek tysięcy... O ile te zdjęcia są dobrze wykonane to moim zdaniem zawsze mają jakąś szansę na sprzedaż (a tu wyglądają bardzo spoko) Toż to przecież nie takie zdjęcia szły za grube pieniądze A niech mu chociaż raz z czy dwa z tytułu takiej sesji wpadnie ELka czy grube SD i parę OD to już się sesja zwróci z dokładką Udra, to Twoje zdjęcie z deską i serami z pierwszego posta jest podobne do pewnego bestsellera na Shutterstock (swojego czasu) który przez jakiś czas był wysoko w TOP50 z tym że tamta wersja była z przyborami szkolnymi no i tło było po prostu białe Zdjęcia bardzo fajne Panowie RE: Brak pomysłów na zdjęcia - SHaiith - 2013-08-28 (2013-08-28, 10:30:30)Ariene napisał(a): Serio, zachęcacie do robienia kolejnych zdjęć warzyw na stocki? Przeca to już pod każdym kątem jest ujęte w ilościach setek tysięcy... Ha i to jest klucz do sukcesu zawsze to powtarzam. Nie wiedzieć co fotografować i jak, ale wiedzieć jak tego nie robić bo to już ktoś zrobił. Przykłady maja tylko inspirować nowych, a nie zachęcać do plagiatu. Dobrze pisze Ariene, że tego jest tysiące i nie warto tego powielać. Dlatego fajnie wiedzieć co jest już i się dobrze sprzedaje. |