![]() |
[SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Zdjęcia (https://stock-board.info/forum-zdjecia.html) +--- Dział: Krytyka (https://stock-board.info/forum-krytyka.html) +--- Wątek: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć (/watek-sidbradypus-prosze-o-ocene-moich-zdjec.html) |
[SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - sidbradypus - 2012-05-08 Witam Proszę o ocenę moich zdjęć. Czy z takimi zdjęciami mam szansę dostać się na ShutterStock?? Jeśli tak to które z nich powinienem dodać w celu weryfikacji a jeśli nie to co powinienem zmienić i w którym kierunku iść ![]() [attachment=490][attachment=489][attachment=488][attachment=487][attachment=486] RE: [SidBradypus]Proszę o ocenę moich zdjęć - graphia - 2012-05-09 Domek, turystka i kiwi wg mnie. Mapę Ci mogą odwalić - ponieważ nie masz praw autorskich do samej mapy, domek jest ok. RE: [SidBradypus]Proszę o ocenę moich zdjęć - SHaiith - 2012-05-09 Domek jest ok, ale podkręciłbym kolorki dla żółtego i brązowego, będzie bardziej "bajkowy" Mapa jak kolega pisał wyżej, odwalą Wycieczka z plecakiem w góry sam nie wiem, czy w powiększeniu na plecaku nie ma jakiś nazw. Mikrometr odpada Kiwi ciekawe może być RE: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - aniaz - 2012-05-09 Jak dla mnie tylko kiwi i turystka, z większym naciskiem na turystkę. Przy czym, proponuję: usuń kałuże, wyczyść wszystkie logo i znaki szczególne (jeśli takie są - ciężko sprawdzić przy takiej wielkości zdjęcia), podkręć trochę kolory, deczko wyprostuj kadr, usuń tego "śmiecia" po prawej na dole (gałąź?). I to zdjęcie ma chyba największą wartość komercyjną ![]() Domek dla mnie odpada, złe proporcje wg mnie (za mało dołu, za dużo góry), poza tym brzydki cień na domku, jakby był w pełnym słońcu byłoby lepiej. No i kolory jakieś takie blade. Wrzuć coś jeszcze, jeśli masz. RE: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - sidbradypus - 2012-05-09 Bardzo dziękuję za rady do których oczywiście się zastosuję ![]() Jeśli chodzi o turystkę to rzeczywiście jest logo na plecaku. Bardzo małe ale jest. Jeśli chodzi o mapę to sprawa oczywista. A mikrometr?? Jaki jest powód że od razu go skreślacie?? Źle wykonany technicznie czy mała wartość komercyjna?? A może coś innego?? Jeśli chodzi o kiwi to muszę przyznać szczerze że zrobiłem je wzorując się na Twoich fotach SHaiith ![]() To jeszcze kilka do oceny (dodaję raczej różnorodne zdjęcia bo chyba tak najlepiej na ShutterStock??). Pozdrawiam[attachment=491][attachment=492][attachment=493][attachment=494][attachment=495] RE: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - aniaz - 2012-05-09 Co do mikrometru nie mam zdania, przedmiot na białym tle ![]() Z drugiej paczki przemawia do mnie pan na ławce, ale też słaba obróbka i kadr chyba dość szeroko, przez co tego pana tak dobrze nie widać. A mogłoby to być fajnym konceptem na pokazanie samotności, starości itp Zdjęcie z turystami: w momencie robienia fotki przewracałeś się? ![]() Ostatnie nie przemawia do mnie, zdjęcie w kategorii "o niczym". Ogólnie Twoje zdjęcia wyglądają jak prosto z puchy, tchnij w nie jakieś życie, kontrast ![]() RE: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - sidbradypus - 2012-05-09 Heh rzeczywiście te zdjęcia jakieś takie mdłe ![]() ![]() Nie pamiętam żebym się przewracał ![]() ![]() Dzięki za wskazówki i będę coś w tym kierunku działał. RE: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - aniaz - 2012-05-09 Możliwe, aczkolwiek nie aż tak bardzo. Tu chodzi bardziej o styl obróbki, której tutaj po prostu nie widać. Działaj, działaj, powodzenia ![]() RE: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - majszter - 2012-05-09 Mikrometr byłby bardzo dobry, gdybyś go zrobił z "focus stacking". Z takim jak teraz, to ja bym nie ryzykował do pierwszej 10-siątki, bo tylko cześć jest ostra. Do dziadka na ławce będziesz potrzebował MR. Masz ? RE: [SidBradypus] Proszę o ocenę moich zdjęć - sidbradypus - 2012-05-10 Postaram się coś polepszyć tą obróbkę ![]() A potrzebuję?? miałem nadzieję że jeśli osoba na zdjęciu jest nierozpoznawalna to ie potrzebuję ale widocznie byłem w błędzie...gdzie ja teraz tego dziadka znajdę ![]() O tej metodzie pierwszy raz słyszę ale człowiek się całe życie uczy. No dobra to jeszcze pięć: [attachment=496][attachment=497][attachment=498][attachment=499][attachment=500] No i pytanie. Czy z tej piętnastki da się wyciągnąć "tą" dziesiątkę czy dać sobie chwilowo spokój i poczekać aż coś nowego się urodzi?? Dzięki z góry za odpowiedzi. pozdrawiam |