![]() |
Przechwałki z ostatniej sprzedaży na forum ShutterStock? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Przechwałki z ostatniej sprzedaży na forum ShutterStock? (/watek-przechwalki-z-ostatniej-sprzedazy-na-forum-shutterstock.html) |
Przechwałki z ostatniej sprzedaży na forum ShutterStock? - Ariene - 2011-01-23 Czy bawicie się w chwalenie z ostatniej sprzedaży na ichniejszym forum? Jeśli tak, to czy wstawiacie oprócz zdjęcia także link do niego, albo do swojego PF? Ostatnio zmieniłam system - link zamiast do konkretnego zdjęcia, to wstawiam do całego mojego PF i zauważyłam znaczny wzrost sprzedaży. Zastanawiam się, czy to może być powodem większej ilości DLi. Jeśli u Was znacząco polepszyła się sprzedaż w ciągu ostatnich kilku dni, to pewnie tylko zbieg okoliczności i można zapomnieć o linkowaniu. RE: Opinie o ShutterStock - mathom - 2011-01-23 wyślę parę postów, sprawdzimy ![]() RE: Opinie o ShutterStock - MaxyM - 2011-01-23 Ja też sprawdzam... ![]() RE: Opinie o ShutterStock - KAPA - 2011-01-24 kiedyś się bawiłem i nie odczuwałem żadnego zwiększenia sprzedaży, myślicie, że kupcy czytają takie bzdety: "zobaczcie jakiego fajnego konia pomalowanego na zielono, przed chwilą sprzedałem", nie sądzę, zresztą ilość chwalipiętących się jest taka wielka, że fotka po 30 minutach spada z pierwszej strony i tyle ją widać. Z drugiej strony mało fotek Wam się sprzedaje na Shutterstock jeżeli macie czas na takie duperele. RE: Opinie o ShutterStock - ambrozinio - 2011-01-24 Było gdzieś ostatnio o tym ,że apetyt rośnie w miarę jedzenia ![]() Poza tym zawsze będzie tak ,że i tak będzie mało ![]() ![]() Ja zauważyłem ostatnio ,że jak się zaczyna sprzedawać jakieś zdjęcie często stare to potem regularnie przez jakiś czas jest pobierane (pewnie pozycjonowanie jest lepsze dla takiego zdjęcia) mam tak ostatnio z np. dwoma zdjęciami. RE: Opinie o ShutterStock - KAPA - 2011-01-24 ja to rozumiem, myślę jednak, że jeśli chodzi o marketing to mamy tu na forum piękne narzędzie, jakoś nikt nie dodaje już fotek do: Stock Board royalty-free collection of stock photos. Czyli do programu na tym forum, specjalnie stworzonego w tym celu by oglądalność i sprzedawalność naszych fotek podnieść. Myślę, że to skuteczniejsze i przede wszystkim po wykonaniu jednorazowej pracy zdjęcie się promuje nie przez 30 minut, a cały czas. No i wieksze szanse, że kupujący je zobaczy a nie tylko konkurent ze stocka. RE: Opinie o ShutterStock - Ariene - 2011-01-24 Swoje podejrzenia opieram też na kiedyś znalezionej informacji w sieci, że jest pewna grupka kupujących, która lubi spojrzeć w ostatnie sprzedaże właśnie w tym wątku. Tak, czy inaczej, za próbowanie się nie płaci, a być może zarobi ![]() RE: Opinie o ShutterStock - ambrozinio - 2011-01-24 (2011-01-24, 08:55:13)KAPA napisał(a): Stock Board royalty-free collection of stock photos. No właśnie szykuję tam paczuszkę ![]() ![]() RE: Przechwałki z ostatniej sprzedaży na forum ShutterStock? - mathom - 2011-01-25 Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale wczoraj miałem BD stycznia z 5xOD i wuchtą 25aday ![]() RE: Przechwałki z ostatniej sprzedaży na forum ShutterStock? - mathom - 2011-01-25 o widzę, że koledzy i koleżanki rzucili się na forum Shutterstock ![]() |