Promocja w Zoonar i PolyLooks - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: Pozostałe agencje microstock (https://stock-board.info/forum-pozostale-agencje-microstock.html) +--- Wątek: Promocja w Zoonar i PolyLooks (/watek-promocja-w-zoonar-i-polylooks.html) |
Promocja w Zoonar i PolyLooks - pershing - 2010-04-16 http://www.zoonar.com/ Dostałem od nich dzisiaj takiego maila: Cytat:"Dear Photographer, Ktoś miał z nimi doczynienia? Jakoś nie mogę się przemóc żeby opisywać foty dodatkowo po niemiecku, wydaje mi się że to strata czasu, ale może ktoś z Was z nimi współpracuje i może coś więcej o nich powiedzieć. RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - oxygen64 - 2010-04-17 Trzeba było podać link ze swoim referalem to byś od razu coś zarobił Tak czy inaczej przetestuję i zobaczymy czy naprawdę płacą RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - stryjek - 2010-04-19 Czy ktoś już coś tam zarobił? RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - pershing - 2010-04-19 (2010-04-17, 10:39:05)oxygen64 napisał(a): Trzeba było podać link ze swoim referalem to byś od razu coś zarobiłLinka nie ma bo ja się jeszcze nie rejestrowałem i raczej odpuszczę, bo ostatnio nie wydalam nawet na "Wielką Czwórkę" RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - oxygen64 - 2010-05-07 (2010-04-19, 21:30:59)stryjek napisał(a): Czy ktoś już coś tam zarobił? Ponad 40 euro za sam upload, przy czym ja mam małe portfolio ;P RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - remik44992 - 2010-06-11 (2010-05-07, 09:41:20)oxygen64 napisał(a): Ponad 40 euro za sam upload, przy czym ja mam małe portfolio ;P Ten upload w Zoonarze to jakieś nieporozumienie :) Cały ten MediaManager chodzi jakby chciał a nie mógł, IPTC błędnie zaimportowane, słowa kluczowe i tak ręcznie trzeba wpisać, bo skrypt nie przetrawił tych wyprzecinkowanych w pionową listę. Makabra. Jak sobie z tym radzicie? remik44992 RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - tomas24 - 2010-06-11 ja walę przez FTP ale wtedy fotki idą wprost do inspektorów, nie ma możliwości edycji. Ale FTP idzie jak burza, mam już ponad 440 fotek w ciągu 10 dni RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - remik44992 - 2010-06-11 (2010-06-11, 16:14:07)tomas24 napisał(a): ja walę przez FTP ale wtedy fotki idą wprost do inspektorów, nie ma możliwości edycji. Ale FTP idzie jak burza, mam już ponad 440 fotek w ciągu 10 dni :) I ja pójdę tą drogą, dzięki! remik44992 RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - remik44992 - 2010-06-15 Proszę jeszcze o małą pomoc. Powiesiło się już trochę mojego materiału na Zoonar, ustaliłem poziom cenowy "Microstock" oraz licencję RF. Przy wszystkich fotkach pojawiło się RM, RF. Później wyczytałem w FAQ aby "cenić się" i unikać cen Microstock, bardziej bazować na poziomie Standard lub Premium. Jak macie u siebie ustawiony poziom cenowy i licencję? Co jest najoptymalniejszym ustawieniem? Druga sprawa to te serwisy partnerskie. Pomimo, że mam pouruchamiane w profilu te 3 strony parnterskie, to czy dobrze rozumiem, że po akceptacji w Zoonar, nie są one automatycznie zaakceptowane w Polylooks, Fotofinder i APIS network? Czy trzeba je potem w "Manage pictures" ręcznie zaznaczać i wybierać "Request approval to Polylooks, Request approval to Fotofinder ... etc"? Próbowałem zrobić request approval to Fotofinder i wywaliło na czerwono, że nie ustaliłem poziomu cenowego, pomimo że wszystko miałem cycuś ustawione. Teraz mam ~60 fot w portfolio, założmy że jakoś tam się uda wcisnąć dla nich "Request approval" do partnerskich, to gdy zaakceptują mi kolejne kilkadziesiąt fotek to będę musiał cedzić te nowe i znowu requestować ręcznie? Jak na razie w kolumnie "Partners" przy wszystkich fotkach widnieje "Not released" O co kaman tak wogóle jakby ktoś mógłby mi to trochę rozkminić, bo widzę kilka forumowicznów bawi się w Zoonar. pozdro remik44992 RE: Promocja w Zoonar i PolyLooks - tomas24 - 2010-06-15 Jeśli chcesz dostać kase za upload do poolyloks czyli 0,15 eurocenta za fote, musisz je zaznaczyć jako microstock, niestety (choć co ciekawe, mi się udało z kilkoma na licencji Standard), a potem każdą ręcznie (a najlepiej grupowo Mark All) zaznaczasz pierw Assign license type: royalyty-free, potem znowu zaznacz i kliknij, partner management i zaznacz Poolyloks request aproval a potem powtórz to i kliknij APIS request approval, do fotofinedera nie możesz, bo znów musiałbyś zmienić typ i kategorie licencji. Jak wejdziesz w Manage Pictures to na samym dole masz wymagania dla każdego partnera. Powodzenia |