Powody dobrej sprzedaży - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: DreamsTime (https://stock-board.info/forum-dreamstime.html) +--- Wątek: Powody dobrej sprzedaży (/watek-powody-dobrej-sprzedazy.html) |
Powody dobrej sprzedaży - majszter - 2009-07-09 Nie jestem pewien, czy coś się zmieniło ostatnio na tym stoku (algorytm wyszukiwania itp.), ale jest dopiero 9 lipca, a ja już mam BME pod względem wartości sprzedaży na tym stoku. Nie dodałem ostatnio jakoś więcej zdjęć niż zwykle, ani nie są też lepsze lub gorsze niż zwykle. I nie miałem żadnej sprzedaży na licencji rozszerzonej. Czy ktoś z Was też zaobserwował taki fenomen, czy to tylko przypadek. RE: Powody dobrej sprzedaży - robootb - 2009-07-09 U mnie raczej normalnie, nie odczulem jakiejs wiekszej sprzedazy. RE: Powody dobrej sprzedaży - pershing - 2009-07-10 U mnie też raczej normalnie czyli od jakiś 4-6 miesięcy na stałym poziomie bardzo przyzwoicie no i 2-elki się trafiły. RE: Powody dobrej sprzedaży - canion - 2009-07-10 gdzieś sie musieli podziać klienci którzy porzucili Shutterstock za jego burdel w wynikach wyszukiwania. Nie ma zmiłuj. gdzieś muszą zdjecia kupowac a skoro nie na Shutterstock to przeszłi na DT, Fotolia nawet zaczęłi pojawiać sie na 123rf. sumarycznie bilans pozostaje bez zmian z uwzględnieniem letniego zastoju jak co roku. biorac pod uwage kryzys wydwanictw i tak nie jest żle. bo wyniki sprzedaży kolorowej prasy nie nastrajają optymistycznie. Notują spadek ok 30%. niektór tytuły nawety po 40 % RE: Powody dobrej sprzedaży - robootb - 2009-07-10 A ja powiem ze dosc milo na fotoli odczuwam ten poczatek miesiąca. Jeszcze ani razu tak nie mialem 2x rozrzezona licencja w ciagu pierwszych 10 dni Co do shutterstocka nie odczulem jakiejs wiekszej roznicy. RE: Powody dobrej sprzedaży - ajt - 2009-07-10 U mnie za to całkiem na odwrót. Jak lipiec będzie taki sam jak do tej pory, to zakończy się wynikiem około 40% czerwcowego. Może coś namieszali w wyszukiwarce, mi spadło, wam podskoczyło, bilans całego stocku wyszedł na zero Pozostałe stocki jak na razie w normie. RE: Powody dobrej sprzedaży - Jerzy - 2009-07-10 Jestem na Fotolii od czterech lat i nigdy nie sprzedawałem tam tak dużo zdjęć jak teraz ! RE: Powody dobrej sprzedaży - canion - 2009-07-10 już jakiś czas temu pisałem - Zmiana króla nastąpiła lub nastąpi lada moment. Ci co niezwątpili w Fotolia są teraz nagradzani . RE: Powody dobrej sprzedaży - pershing - 2009-07-10 No z tą fotolią to u mnie bardzo w kratkę jest. Ta wyszukiwarka wariuje poprostu. Np mam przez tydzień sprzedaż po 3-6 dziennie, a potem przez dwa tygodnie nic i znowu dobrze. Generalnie jest trochę lepiej niż przed rokiem ale do aż tak dużego optymizmu mi daleko. RE: Powody dobrej sprzedaży - canion - 2009-07-10 tzn może nie do końca sie dobrze wyraziłem. poprostu po pewnym czasie każdy ma dosyćuploadownia po kilkaset szt miesiecznie na SS.Zwyczajne zmęczenie materiału. a bez tego tam ani rusz. Za to Fotolia choć dość chaotycznie, za to i stare i nowe sprzedaje z sukcesem |