![]() |
Lampy błyskowe VS-68W/34W - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Sprzęt (https://stock-board.info/forum-sprzet.html) +--- Dział: Wyposażenie studia (https://stock-board.info/forum-wyposazenie-studia.html) +--- Wątek: Lampy błyskowe VS-68W/34W (/watek-lampy-blyskowe-vs-68w-34w.html) |
Lampy błyskowe VS-68W/34W - mateuszmlyniec - 2009-04-07 Witam, kupiłem niedawno w funsporcie dwie lampy błyskowe VS-68W/34W. Wszystko było ok na początku. Ale już wieczorem, lampy przestały reagować na: kabel synchro, fotocele, przycisk TEST. Cały problem polega na tym, że chociaż znajdowały się w dwóch różnych oprawkach, podłączone do dwóch różnych gniazdek, przestałe działać prawie że jednocześnie. W czym może być problem? Jak już pisałem nie mogę ich wyzwolić w żaden sposób. Napisałem już do funsportu, ale może ktoś wcześnie udzieli mi jakiejś pomocy . pozdrawiam. RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - qbexus - 2009-04-07 Hm jak 2 naraz do dziwna sprawa. Ja miałem problem z jedną po otwarciu okazało się że jeden przewód był odlutowany bo Chinole pożałowały cyny i kalafonii ![]() Skoro pytasz to znaczy że nie ma w Tobie żyłki odkrywcy ![]() RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - mateuszmlyniec - 2009-04-07 Nie probowalem zagladac do srodka, bo prawdopodobnie zareklamuje. Mamy fory w funsporcie po tym jak zgubili gdzies moj przelew a potem przesylke ![]() RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - leslaw - 2009-04-07 Miałem podobnie. Lamp nie rozbieraj , bo utracisz gwarancję. Reklamowałem już dwukrotnie. Życzę powodzenia. RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - qbexus - 2009-04-08 Cytat:Lamp nie rozbieraj , bo utracisz gwarancję.Jeżeli nie ma pląb a u mnie nie było to na jakiej podstawie ma stracić gwarancję. Jasne jak ktoś ma czas i nerwy na przesyłki, reklamacje, maile itp. to spoko ja wolę poświęcić 5min na to by upewnić się czy problemu nie mogę rozwiązać sam ot taka stara szkoła. RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - robootb - 2009-04-08 U mnie bylo podobnie 1 lampa padla, a po niej 2 ;/ w bardzo szybkim czasie. Ja i tak jestem za reklamacją. RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - el_filippo - 2009-04-08 Mam dwie 68ws z tzw. regulacją mocy (1/2 lub full), służyły mi do oświetlania tła, jednak jedna przestała reagować na wyzwalanie. Tzn. średnio raz na 3-4 zdjęcia raczyła wyzwolić błysk - niezależnie czy przez fotocelę czy przez kabelek. Teraz leżą sobie w szafie nie używane, po co mi nerwy? Okres użytkowania nie wielki, błysnęły około 200 razy, kiepska jakość. Jak kto może, niech nigdy ich nie kupuje ![]() RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - ajt - 2009-04-08 (2009-04-08, 09:37:09)qbexus napisał(a): Jeżeli nie ma pląb a u mnie nie było to na jakiej podstawie ma stracić gwarancję. Nie sądzę, żeby to było praktykowane w przypadku taniego chińskiego badziewia, ale producenci aparatów, komórek i różnego innego sprzętu stosują coś w rodzaju plomb w postaci specjalnego kleju, na który wkręcane są śrubki. Gdy serwisant okręca taką śrubkę po raz pierwszy, słyszy i czuje charakterystyczne pyknięcie w momencie zerwania tej klejowej plomby. Przy ponownym odkręcaniu już tego efektu nie będzie, chyba że podobnie zabezpieczysz śrubę, ale wtedy trzeba wiedzieć czym, żeby moment potrzebny do odkręcenia był podobny ![]() RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - qbexus - 2009-04-08 "Gdy serwisant okręca taką śrubkę po raz pierwszy, słyszy i czuje charakterystyczne pyknięcie" No jasne przedstaw to jako dowód w sądzie ![]() Już to widzę jak serwisant zeznaje że nie było pyknięcia ![]() A jak ktoś ma takie popsute po gwarancji to chętnie się nimi zaopiekuję ![]() RE: Lampy błyskowe VS-68W/34W - mateuszmlyniec - 2009-04-13 Zareklamowałem lampy w funsporcie. Pani z serwisu uwierzała mi na słowo i wysłała nowe lampy, stare odebrał kurier. Nowe poki co dzialaja ![]() |