Jaką kategorię wybrać? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Jaką kategorię wybrać? (/watek-jaka-kategorie-wybrac.html) Strony:
1
2
|
Jaką kategorię wybrać? - Evva - 2009-02-22 Może przyda nam się taki temat "Jaką kategorię wybrać?" a przynajmniej przyda się początkującym Aktualnie mam problem z "papirusem" - może jakieś sugestie gdzie to najlepiej dać? RE: Jaką kategorię wybrać? - max - 2009-02-22 (2009-02-22, 09:13:13)Evva napisał(a): Może przyda nam się taki temat "Jaką kategorię wybrać?" Jak pokazesz fotke latwiej bedzie cos podpowiedziec. RE: Jaką kategorię wybrać? - ajt - 2009-02-22 No właśnie, ten "papirus" to takie coś na czym się pisze, czy może roślina? No i w jakim kontekście pokazane? A tak poza tym, to kategorie mają pomijalnie mały wpływ na liczbę dl, więc cokolwiek wybierzesz, będzie ok RE: Jaką kategorię wybrać? - Evva - 2009-02-22 Wkleić nie bardzo mam jak bo jeszcze nigdzie go nie wrzuciłam, ale ten papirus - to dokładnie takie coś na czym się pisze, zrobione jako background, czyli poza nim nie ma nic. (jest bez tekstu) (2009-02-22, 18:23:50)ajt napisał(a): A tak poza tym, to kategorie mają pomijalnie mały wpływ na liczbę dl, więc cokolwiek wybierzesz, będzie okJeśli tak to zdecydowanie zmniejsza mój problem ale czasem zupełnie nie wiem gdzie dać jakieś zdjęcie. RE: Jaką kategorię wybrać? - leslaw - 2009-02-23 Możesz poszukać zdjęć o podobnej tematyce, sprawdzić kategorie, słowa kluczowe po których kupujący je namierzyli , porównać views.... RE: Jaką kategorię wybrać? - Evva - 2009-02-23 Ale na IS nie widać w jakiej kategori są zdjęcia. RE: Jaką kategorię wybrać? - leslaw - 2009-02-23 1. Widać na kilku innych Stackach. 2. Na IS zawsze możesz się upewnić okrężną drogą : przeglądaj kategorie / jest również PL / - prawdopodobne wklej do "szukaj" - sprawdzasz czy w danej kategorii są podobne zdjęcia. RE: Jaką kategorię wybrać? - Evva - 2009-02-26 Droga okrężna może być bardzo dłuuuga i mylna, dlatego też pytam Was jako bardziej doświadczonych. A gdzie wrzucacie kanapki? Food i Drink to wiadomo, ale co dalej? a dla przykładu: RE: Jaką kategorię wybrać? - rachwal - 2009-02-26 (2009-02-26, 15:55:53)Evva napisał(a): A gdzie wrzucacie kanapki? Food i Drink to wiadomo, ale co dalej? Przez otwór gębowy do żołądka IMO "Food and Drink" i starczy - tak jak ktoś napisał nie ma to wiekszego znaczenia na ISP. RE: Jaką kategorię wybrać? - TaWhy - 2009-02-26 odnosnie kategorii na istocku , mi sie wydaje ze ma znaczenie. Ostatnio bylo glosno na forum ze IS chce ulepszyc wyszukiwanie zdjec, chca uniknac sytuacji gdy ktos wpisuje "dog" a wyskakuje na pierwszej stronie tlum ludzi i pies gdzies daleko w tle. Wydaje mi sie ze kazdy zaindeksowany przez IS keywords ma przynaleznosc do jakies grupy i jak nie wybierzemy tej grupy w trzech kategoriach to nie beda keywordsy traktowane jak glowne. Oczywiscie to moje tylko rozmyslanie jak to dziala |