Fotolia i synchro z Adobe Stock - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: Fotolia (https://stock-board.info/forum-fotolia.html) +--- Wątek: Fotolia i synchro z Adobe Stock (/watek-fotolia-i-synchro-z-adobe-stock.html) |
RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - ajma2 - 2019-02-12 Pytanie, czy ktoś do tego doszedł - czy jest możliwość wyszukania zdjęcia w Konsola Moje Portfolio tak żeby odszukać jakieś zdjęcie i keywords skopiować? RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - StaryNovy - 2019-02-12 (2019-02-12, 13:45:12)ajma2 napisał(a): Pytanie, czy ktoś do tego doszedł - czy jest możliwość wyszukania zdjęcia w Konsola Moje Portfolio tak żeby odszukać jakieś zdjęcie i keywords skopiować? U mnie daje się to zrobić najprościej jak się da Klikasz w dowolne zdjęcie, które są poniżej wykresu 12-tygodniowego. Rozwija Ci się informacja o zdjęciu: 1. Tytuł 2. Kategoria 3. Język 4. Słowa kluczowe 5. Kopiujesz Ooo..... Adobe właśnie zapłacił mi 1.32 pln za poradę RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - ajma2 - 2019-02-12 Problem w tym, że to nie ma być dowolne zdjęcie - tylko konkretne zdjecie z mojego portfolio - i pytanie było jak przefiltrować, wyszukać zdjęcie w tym portfolio. RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - StaryNovy - 2019-02-12 (2019-02-12, 14:16:34)ajma2 napisał(a): Problem w tym, że to nie ma być dowolne zdjęcie - tylko konkretne zdjecie z mojego portfolio - i pytanie było jak przefiltrować, wyszukać zdjęcie w tym portfolio.1. Jeśli po kolejności załadowań to klikasz sortuj wg. data 2. Jeśli po słowach kluczowych to w nowym oknie otwierasz swoje portfolio i w pasku "wyszukaj" wpisujesz słowo kluczowe. Znajdujesz swoje zdjęcie. Więcej już nie umiem RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - ajma2 - 2019-02-12 Po słowach kluczowych jak najbardziej o to chodzi tylko niestety jak otwieram w nowym oknie z możliwością wyszukania to to jest już okno jak dla kupującego a nie jak dla sprzedającego (czy się mylę?) RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - StaryNovy - 2019-02-12 (2019-02-12, 14:29:22)ajma2 napisał(a): Po słowach kluczowych jak najbardziej o to chodzi tylko niestety jak otwieram w nowym oknie z możliwością wyszukania to to jest już okno jak dla kupującego a nie jak dla sprzedającego (czy się mylę?) Jak jesteś zalogowany to większość przeglądarek otwiera domyślnie twoje konto w nowym oknie. Po prawej od napisu KUP powinien być Twój nick wtedy jest to pewne, że jesteś u siebie Ale widzisz portfolio tak jak je widzą inni. RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - ajma2 - 2019-02-12 No tak tylko to konkretnie zdjęcie już się nie otwiera jak w konsoli z możliwością edycji i słowami kluczowymi po przecinku - tylko w wersji jak dla kupującego w prostokątach itd. PS. Dzięki, że próbujesz mi pomóc - naprawdę to doceniam RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - fotek - 2019-02-12 (2019-02-12, 14:38:58)ajma2 napisał(a): No tak tylko to konkretnie zdjęcie już się nie otwiera jak w konsoli z możliwością edycji i słowami kluczowymi po przecinku - tylko w wersji jak dla kupującego w prostokątach itd. Jest jeszcze mozliwość edycji/kopiowania keywordsów w serwisie Fotolia w menu Moje pliki... wyszukiwanie po ID zdjęcia RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - StaryNovy - 2019-02-12 (2019-02-12, 14:38:58)ajma2 napisał(a): No tak tylko to konkretnie zdjęcie już się nie otwiera jak w konsoli z możliwością edycji i słowami kluczowymi po przecinku - tylko w wersji jak dla kupującego w prostokątach itd. Cieszę się Pozostaje Ci już tylko skopiować "prostokąty" np. do notatnika i pomęczyć się ze wstawianiem średników lub przecinków. I tu już naprawdę kończy się mój wpływ na interface w Adobe Stock RE: Fotolia i synchro z Adobe Stock - yuma2 - 2019-02-12 (2019-02-12, 14:45:39)StaryNovy napisał(a): Cieszę się Adobe -> Dashboard -> Photos Keywordsy sa wypisane w lini z przecinkami, kopiujesz i wklejasz gdzie chcesz bez tabelek itp |