Tu narzekamy na Fotolię - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: Fotolia (https://stock-board.info/forum-fotolia.html) +--- Wątek: Tu narzekamy na Fotolię (/watek-tu-narzekamy-na-fotolie.html) |
RE: Tu narzekamy na Fotolię - januszt25 - 2016-12-29 Jak to chyba mogę narzekać na każdy stok RE: Tu narzekamy na Fotolię - yuma2 - 2016-12-29 (2016-12-29, 11:17:19)spyman napisał(a): Mnie dzisiaj w nocy poszła ilustracja za 3,56zł. Nie wiem jeszcze na co przeznaczę tą kaskę. Nie musisz wydawac od razu,poczekaj, dozbieraj reszte i kup sobie kawalerke w centrum na drugim pietrze z widokiem na Lidla RE: Tu narzekamy na Fotolię - malk - 2016-12-29 Mimo narzekania większość zachwala ten stok. U mnie totalne zniechęcenie. Ciężko mi tam nawet cokolwiek wrzucić. MR które raz przeszły teraz nie przechodzą, nie wiem, o co im chodzi. W ogóle system uploadu, keywordowania jest wybitnie irytujący. Czy od strony Adobe Stock jest lepiej? RE: Tu narzekamy na Fotolię - spyman - 2016-12-29 (2016-12-29, 13:41:25)yuma2 napisał(a): Nie musisz wydawac od razu,poczekaj, dozbieraj reszte i kup sobie kawalerke w centrum na drugim pietrze z widokiem na Lidla Wolałbym z widokiem na Walmart... Robiłbym foty klientów malk - keywordowanie też mnie irytuje i najpierw robię to na Shutterstock (poprawi mi czasem błędy, wyskoczy podpowiedź itp) a później kopiuj/wklej Dodam że ja korzystam z Adobe Stock. RE: Tu narzekamy na Fotolię - rpd - 2016-12-29 (2016-12-29, 14:33:20)spyman napisał(a): Wolałbym z widokiem na Walmart... Robiłbym foty klientów Nie lepiej opisać plik jakimś programem i mieć święty spokój raz na zawsze. Nie rozumiem, po co dokładac sobie pracy? RE: Tu narzekamy na Fotolię - malk - 2016-12-29 (2016-12-29, 17:22:15)rpd napisał(a): Nie lepiej opisać plik jakimś programem i mieć święty spokój raz na zawsze. Nie rozumiem, po co dokładac sobie pracy? Jakim programem, rpd? Na iStockphoto korzystam z DeepMeta, ale nie znam żadnego uniwersalnego. Bo jeśli chodzi o keywordowanie w Lightroomie, to mi zupełnie nie pasuje. Wolę zacząć na Shutterstocku i skopiować na pozostałe stoki, tak jak spyman Sprawdzę, jak ma się sprawa z Adobe Stock... Gorzej niż na Fotolii chyba być nie może RE: Tu narzekamy na Fotolię - rpd - 2016-12-29 (2016-12-29, 17:36:43)malk napisał(a): Jakim programem, rpd? Na iStockphoto korzystam z DeepMeta, ale nie znam żadnego uniwersalnego. Bo jeśli chodzi o keywordowanie w Lightroomie, to mi zupełnie nie pasuje. Wolę zacząć na Shutterstocku i skopiować na pozostałe stoki, tak jak spyman Kiedyś ściągnąłem ProStockMaster i cały czas z niego korzystam. Nie jest jakiś super wygodny ale działa całkiem sprawnie. Ja mam jakąś ułomną wersję chyba z 2012 roku. Program służy mi tylko do opisywania zdjęć, wysyłam FTP lub przez stronę. RE: Tu narzekamy na Fotolię - maccio - 2016-12-29 Ja używam Bridge - zachowuje kolejność, w jakiej piszesz (nie układa ich alfabetycznie). RE: Tu narzekamy na Fotolię - malk - 2016-12-29 Dzięki, spróbuję! RE: Tu narzekamy na Fotolię - spyman - 2016-12-29 No tak ale na Adobe Stock (Fotolię) to ja daję powiedzmy 15-20 słów a na Shutterstock staram się dobić do 50 Więc pogmerać i tak muszę. Ale to oczywiście nie znaczy że nie zerknę na programiki o których napisaliście. Zapewne sprawdzają się przy większych ilościach prac. Nie będę ukrywał że jestem nowy w stockowym świecie i dopiero dobijam do 200 szt. ilustracji w portfolio Na razie więc tylko mędrkuję |