![]() |
Jak dostać się do iStockphoto? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Jak dostać się do iStockphoto? (/watek-jak-dostac-sie-do-istockphoto.html) |
RE: Jak dostać się do iStockphoto? - yanuz - 2011-01-27 Na IS chyba nie lubią nieco przegrzanych zdjęć (dawniej w fotografii cz-b tak się mawiało). Kamila masz bardzo fajne foty pod żaglami, tylko morze nieco delikatniej z nasyceniem barw i powinno pójść. Na IS zauważyłem że trzeba trochę tak jak dzięcioł, stukać, stukać, wysyłać, wysyłać, wysyłać i coś w końcu przejdzie. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - nature78 - 2011-01-27 najlepiej napisz powody odrzutów...w skrócie..np: -image appears to be over-filtered -file contains artifacting when viewed at full size -file has unacceptable levels of chromatic aberration itp. wszystko da się poprawić mi ponad rok wszystko odrzucali (ja Tobie)...teraz wyślę wszystko co chcę. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - nature78 - 2011-01-27 ...gorzej ze sprzedażą, Shutterstock daje dwa razy więcej $ niż IS. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - CamiArt - 2011-01-28 (2011-01-27, 20:30:01)yanuz napisał(a): Na IS chyba nie lubią nieco przegrzanych zdjęć (dawniej w fotografii cz-b tak się mawiało). Tak, masz racje, zdjęcia z żagli są za bardzo nasycone, ale były robione na starym laptopie i dopiero teraz widzę jaka kaszanka z tego wyszła ![]() ![]() ostatnio na IS wysłałam najlepiej sprzedające się moje zdjęcie: foto i też stwierdzili, że jest zbyt nasycone... a jakoś jednak ludzie je kupują codziennie. nie rozumiem tego istocka ![]() RE: Jak dostać się do iStockphoto? - Ariene - 2011-01-28 Spróbuj wysłać im delikatniejszą wersję kolorystyczną. Chociaż dziwi mnie ich odrzut, bo widzę po zdjęciach, że lubią mocno kolorowo. A z tematyką doskonale trafiłaś w czasie - Egipt rządzi w mediach. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - CamiArt - 2011-01-31 (2011-01-28, 12:25:31)Ariene napisał(a): A z tematyką doskonale trafiłaś w czasie - Egipt rządzi w mediach. heh, tak, ale to w tym wypadku to chyba najnowsze editoriale by się przydały, a o nie może być ciężko ![]() RE: Jak dostać się do iStockphoto? - MaxyM - 2011-02-07 Powoli watpie w dostanie sie do tego "zacnego" stocka... Tym razem wyslalem grafiki, ktore na Shutterstock ida az milo i uwazam, ze sa dobrze dopracowane ale to niewystarczylo jak zwykle... RE: Jak dostać się do iStockphoto? - CamiArt - 2011-02-08 (2011-01-27, 20:30:01)yanuz napisał(a): Na IS chyba nie lubią nieco przegrzanych zdjęć (dawniej w fotografii cz-b tak się mawiało). po kilkunastu dniach w końcu rozpatrzyli mi te zdjęcia... żagle też zostały odrzucone, pomimo, że wysłałam dużo mniej nasycone... chyba sobie daruję ten bank ![]() ![]() RE: Jak dostać się do iStockphoto? - alga38 - 2011-02-08 ja w sumie też nie mam do niego juz cierpliwości. Czekam 2 tygodnie na rozpatrzenie a potem mam z 95% odrzutu. Powody są dla mnie zupelnie niezrozumiale, glównie chodzi o Keysy, które na żywca kopiuję ze swoch fotek z SS.. Nie mam czasu na zabawę w ponowne wysylanie i znów czekanie następnych tygodni na rozpatrzenie. Dlatego też na IS leży u mnie wszystko odlogiem.. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - Rumpelstiltskin - 2011-02-21 Znów odrzucili moją aplikację ![]() "Two or more of these images are very similar in subject matter, perspective or style." ... no, może perspektywa była podobna, ale zdjęcia całkiem różne ![]() Tym razem wysłałem zdjęcia, które całkiem dobrze sprzedają się na Shutterstock ... |