Problem z uploadem na BigStockPhoto - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: Pozostałe agencje microstock (https://stock-board.info/forum-pozostale-agencje-microstock.html) +---- Dział: BigStockPhoto (https://stock-board.info/forum-bigstockphoto.html) +---- Wątek: Problem z uploadem na BigStockPhoto (/watek-problem-z-uploadem-na-bigstockphoto.html) |
RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - fotorince - 2016-06-20 U mnie przechodzą po 2 zdjęcia na raz. Z FTP za to nigdy mi się nie łączył, jakaś czarna magia ten stock. Ale i strata niewielka, u mnie ostatnie miejsce, nawet pond5 go wyprzedza;] RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - yuma2 - 2016-06-20 Ja zawsze uzywalem FTP, problem natomiast byl w tym ze po kilkunastu plikach FTP wywalal blad i tak w kolko, pomimo expresowego review podziekowalem BS za lata marnej wspolpracy RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - mystical - 2016-06-20 Bo trzeba w kliencie ftp zaznaczyc opcję "użyj trybu pasywnego", wtedy idzie bez przerw i zacięć. RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - antic - 2016-10-05 Czy tylko ja nie mogę od dwóch dni wysyłać na BigStock ? Przez www mocno kuleje tak, że wysyłać 10 zdjęć przechodzi 3... a przez ftp tak: Ustalanie adresu IP dla ftp.bigstockphoto.com Status: Łączenie z 199.96.162.30:21... Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną... Błąd: Nie można połączyć się z serwerem RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - adalbert74 - 2016-10-05 tylko przez www... i to pojedynczo ftp nie działa coś im się skisiło RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - antic - 2016-10-05 A to dobrze , że nie tylko u mnie. Pojedynczo mi się nie chce . Poczekam, aż naprawią. Dzięki ! RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - hmc - 2016-10-05 Pół godziny temu wysyłałem przez ftp i wszystko ok. RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - adalbert74 - 2016-10-28 Wrzuciłem rano dwie paczki przez ftp... i nie widać... warto jeszcze czekać, czy przepadły w otchłani www? Przez ich stronę wrzucanie to mordęga najczęściej trzeba pojedynczo RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - fotorince - 2016-10-28 Mnie ftp nigdy nie działał na bigstock-u i cholere wie dlaczego bo tylko tam. Natomiast przez stronę maksymalnie 3 na raz zdjęcia mi przechodzą....ale ogólnie ten stock to jakieś nieporozumienie jak dla mnie. Jak tam zaczynałem to zarabiałem po jakieś 50 $ miesięcznie a teraz po około 8 $ miesięcznie Zdecydowane ostatnie miejsce u mnie i zastanawiam się nad rezygnacją z niego. Co do pytania - poczekaj. RE: Problem z uploadem na BigStockPhoto - adalbert74 - 2016-10-29 (2016-10-28, 19:33:12)fotorince napisał(a): Mnie ftp nigdy nie działał... Poczekałem.. Pierwszy raz przytrafiło mi się coś takiego na BG - fotki pojawiły się na serwerze po 24h.. Co do sensowności BG - 1,5 roczne doświadczenia wskazują, że to dla mnie dość stabilny stock - wiem, że jak się jakaś fota tu sprzeda, to będzie się sprzedawać stale (lepiej lub gorzej) - rewelacji nie ma (średnio -30-50$ miesięcznie) ale zdarzają się elki ... przy 900 zdjęciowym pf to chyba nie najgorzej System uploadu (jeśli ftp działa) jest prosty i szybki. Generalnie - polecam - zobaczymy, czy podwojenie pf przełoży się na podwojenie $ ... Co do rezygnacji (przy zastoju) z jakiegoś banku - to bym się fotorince jeszcze zastanowił - np. u mnie 123rf dotychczas był na samym końcu (kilkanaście dolarów miesięcznie) a teraz dobijam do 60 - październik dwa razy lepszy niż wrzesień (a wrzesień dwa razy lepszy niż sierpień) - i to wszystko przy tej samej ilości zdjęć jak w sierpniu (dopiero teraz zacząłem tam dorzucać do pieca)... Generalnie: BG - u mnie stabilnie; 123rf - wyraźnie zwyżkowo, dreamstime - mam tam kilka bestselerów (które uzasadniają wrzutki na ten stok), które jak się sprzedają to w dobrych cenach (8-15$ za pobranie) i kilka takich pobrań się miesięcznie zdarza... natomiast nowości sprzedają się tak jak nowości na SH w sierpniu istock - tu mam największy dylemat... po ostatnich informacjach wstrzymałem się z ładowaniem... Stockfresh, pond5... czy inne takie wynalazki sobie odpuszczam - szkoda na to czasu. Wrzucałem jeszcze na Photodune i canstockphoto... ale mam coraz większe wątpliwości, czy warto SH i Fotolia - wiadomo - kibicuję mocno adobe, przy obecnych ruchach SH - adobe ma szansę na dość szybkie dogonienie lidera; ja za mały żuczek jestem, by to oceniać - ale po moich zarobkach z tych dwóch miejsc widzę, że Fotolia znacznie szybciej procentowo przyrasta (do dziś Fotolia - 4,5x ; SH - 3x - większy przychód niż w 2015) Dodam jeszcze, że FTP działa teraz normalnie - po kilku minutach zdjęcia pojawiają się od razu na serwerze BG |