![]() |
Depositphotos - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: DepositPhotos (https://stock-board.info/forum-depositphotos.html) +--- Wątek: Depositphotos (/watek-depositphotos.html) |
RE: Depositphotos - alzajac - 2011-11-15 Nie wiem czy tylko ja tak mam ale jestem na Depositphoto jakieś 2 czy 3 tygodnie a już zarobiłem więcej niż przez prawie rok siedzenia na Fotoli którą serdecznie pożegnałem ![]() ![]() ![]() RE: Depositphotos - Ariene - 2011-11-15 alzajac, nie dziwi mnie Twoja sytuacja i satysfakcja, bo i ja ciułam byle do wypłaty na Fotolia i spadam stąd, bo nie dla mnie ten stock... Przebijają go wszelkie typu CSP, 123RF, i wielokrotnie Veer... Fotolia zapadła się w siebie i nie potrafi wygenerować zadowalających ilości DL i cen. Deposit niestety w większości sprzedaje za te swoje marne cenciaki, ale ilość DL jest lepsza niż w Fotolia . RE: Depositphotos - alzajac - 2011-11-16 Ariene jeśli chcesz uciekać z Fotoli to nie czekaj na wypłatę tylko jeśli nie szkoda Ci 1$ prowizji to pisz do nich o zamknięcie konta bo wypłacają wtedy całą kasę niezależnie od tego czy dobrnęłaś do progu czy nie ![]() ![]() ![]() RE: Depositphotos - rlat - 2011-11-16 Ciekawe rzeczy piszecie. Do tej pory Fotolia była jednym z lepszych płatników. W moim rankingu SS, Fotolia, IS, Dream..., od miesiąca czy dwóch jakoś to się posypało że Fotolia spadła, Deposit niestety nie powala. RE: Depositphotos - alzajac - 2011-11-16 rlat, ja na Fotoli byłem od początku mojej przygody ze stockami czyli od początku lutego bieżącego roku jakoś do września i przez ten czasu uciułałem tam 4$ (portfolio praktycznie takie samo jak na SS)... na Depositphoto już przekroczyłem tą ilość (przegiąłem trochę w poprzednim poście z tymi 2-3 tygodniami ![]() RE: Depositphotos - rlat - 2011-11-16 Faktem jest, że Fotolia od dłuższego czasu cienko wypada, ja sporadycznie wrzucam coś na stocki, (zapał minął mi kilka lat temu), Pamiętam jednak, że były okresy gdy z fotolii miałem lepsze przychody niż z SS. RE: Depositphotos - alzajac - 2011-11-16 No ja jestem bardzo krótko w sumie na stockach więc nie mam możliwości wypowiadania się na temat tego jak było kiedyś na Fotoli w każdym razie mnie nie zachwyciła a wręcz niesamowicie zniechęciła i nikomu jej na pewno nie polecę ![]() RE: Depositphotos - Ariene - 2011-11-16 Zaraz pewnie ktoś tu posprząta ten OF, ale jeszcze dopiszę. Rlat, dla wielu ludzi Fotolia jest fantastyczna i generuje ciągły i satysfakcjonujący dochód, mają bardzo dobre opinie o Fotolia , ale inni przez kilka lat nie mogą załapać "fali" z tym stockiem ciułając biednie byle do wypłaty przez rok lub więcej. DepositPhotos szybko zaczął działać i dla porównania od kilku miesięcy co 2-3 dni dostaję maila z info o sprzedanym zdjęciu (tendencja wzrostowa przyjemnie), czasem 2-3 zdjęcia dziennie! Na Fotolia trafi się DL od święta i to za irytujące 0,25 lub 0,22$ ![]() Czas poświęcony na upload nie ma znaczenia na FT, bo idzie jak wszędzie indziej, ale opisywanie już nie jest tak szybkie i tutaj DepositPhotos znowu zbiera więcej punktów. Niech w dziale Fotolia wypowiedzą się wieloletni stażem i porównają jak tam sprzedaż wyglądała kiedyś i dziś. DepositPhotos jest jeszcze za młody na takie porównania ![]() RE: Depositphotos - claraveritas - 2011-11-16 a ja pierwszą wypłate zrobiłe właśnie na FT, pf-ok 140fotek,DS-IIpoyzcja, IS-III poz. a Shutterstock (jestem tam od zaduszek) zwyżkuje z dnia na dzień, pewnie niedługo pobije wszystkich na głowe Co do Fotolia to zauważam prawidłowość że idą tylko wybrane tematy.. RE: Depositphotos - ambrozinio - 2011-11-16 U mnie z kolei DepositPhotos cieniutko. Nic mi się od miesiąca chyba nie sprzedało. A Fotolia wręcz przeciwnie. Codziennie coś miłego ![]() |