Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Oprogramowanie (https://stock-board.info/forum-oprogramowanie.html) +--- Dział: Ogólnie o oprogramowaniu (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-oprogramowaniu.html) +--- Wątek: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) (/watek-skrypt-ulatwiajacy-rozsylanie-zdjec-do-kilku-stokow-wersje-dla-php-oraz-java.html) |
RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - fotoaloja - 2009-08-29 u mnie nie działają: shutter i 123 shutter od zawsze nie dziala, wyskakuje jakiś błąd FTP już sprawdzałam 100 razy czy nie ma literówek i nie ma, więc nie wiem co jest RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - rachwal - 2009-08-29 Mówisz o tej Javowej wersji? Dawno jej nie tykałem. W wersji PHPowej wszystkie główne banki zdjęć działają, chodź czasem do Fotolii potrafi coś się źle przesłać ... RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - fotoaloja - 2009-08-29 nie wiem czy to javova wersja, chyba tak, pobrałam plik najnowszy, który zalinkowałeś tutaj wyskakuje mi FTP error i już a w normalnym FTP uploadzie menadżerem działa mi wsio, dziwne, ale prawda RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - rachwal - 2009-08-29 Ten Javowy od początku chyba był oparty na złej bibliotece do FTP, stąd problemy ... nawet nie wiem czy mam wszystkie źródła, żeby do tego kiedyś wrócić i poprawić. Niemniej jednak polecam ten phpowy jeśli ktoś jest w stanie tego użyć. RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - fotoaloja - 2009-08-29 Cytat: Dawno obiecana poprawka pod SX w załączniku. nie umiem sobie z tym poradzic: co mam zrobic, zeby na SX pliki trafiały do folderu images? który z golderów zmienic? czy moze cos z tym zalinkowanym mam porobic? posłałam rano pliki, wydawało sie ze na SX poszły, jednak nie trafiły do folderu images tylko obok gdzies, a dodam, że zrobiłam tylko jedną rzecz, która mi przyszła na początek do głowy: wrzuciłam ten zapodany tu plik ze skryptem do folderu z tym programikiem do uploadu. może cos nie teges, to mów rachwal co mam poprawic RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - rachwal - 2009-08-29 W pliku config.php w wierszu z konfiguracja SX dopisujesz 'dir'=>'images' tak jak w przykładzie. Wersja w Javie nie jest rozwijana i nie obsługuje tego folderu z SX - trzeba sobie ręcznie przenieść. (2009-08-29, 19:44:57)fotoaloja napisał(a): wrzuciłam ten zapodany tu plik ze skryptem do folderu z tym programikiem do uploadu Tak tego sie nie robi, albo używasz wersji ostatniej w php, albo w javie. Te aplikacje nie są ze sobą powiązane. RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - lukasz_l - 2009-10-20 czy jest jakas mozliwosc kopiowania calych katalogow? zalezy mi na tym zeby do folderu upload wrzucic katalog np z data (20091019_PHOTOS) i zeby caly katalog z zawartoscia zostal przeniesiony na inne FTPy... da sie to jakos? bylbym wdzieczny za podpowiedz RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - rachwal - 2009-10-20 Jak sobie oskryptujesz to będzie W głównym while'u (wiersz #20) musisz sprawdzić czy zmienna $file jest katalogiem i jeśli tak to przeczytać taki katalog dokładnie tak samo jak realizuje to właśnie ten while. Pewnie najwygodniej będzie to machnąć rekursywnie jeśli chcesz czytać kilka poziomów w głąb. http://pl.php.net/manual/pl/function.is-dir.php RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - rachwal - 2010-03-17 Nowa wersja "iSyndica dla ubogich": - "passive mode" dodany - SSL support np. dla Veer (szczegóły w pliku config.php) RE: Skrypt ułatwiający rozsyłanie zdjęć do kilku stoków (wersje dla PHP oraz Java) - fotoaloja - 2012-12-25 hih nauczyłam się wysyłać pliki tym php-owskim programem działa! jestem ze siebiem dumna |