Statyw do zdjęć "od góry" - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Sprzęt (https://stock-board.info/forum-sprzet.html) +--- Dział: Ogólnie o sprzęcie (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-sprzecie.html) +--- Wątek: Statyw do zdjęć "od góry" (/watek-statyw-do-zdjec-od-gory.html) |
RE: Statyw do zdjęć "od góry" - fotek - 2014-06-29 (2014-06-28, 21:54:41)kreatorex napisał(a): Takie pytanie dodatkowe czy to nie jest statyw bez głowicy ?? Z opisu odniosłem podobne wrażenie. Może kolega zrobi zdjecie statywu, w szczególności miejsca mocowania aparatu... ocenimy, doradzimy, (2014-06-29, 18:11:01)GregorK napisał(a): tobie tylko jedno w głowie Tobie to sie wszystko kojarzy Poskarżę Kasi i niech coś z tym zrobi RE: Statyw do zdjęć "od góry" - borzywoj - 2014-06-29 (2014-06-29, 18:11:01)GregorK napisał(a):(2014-06-28, 14:39:33)borzywoj napisał(a): - możliwość regulacji oporu stawianego przez nóżki (podczas ich rozchylania) hehe zastanawiałem się, kto pierwszy jakoś to skomentuje statyw faktycznie nie ma głowicy - postaram się zrobić jego zdjęcie. Aczkolwiek można było zastosować jakąś szybkozłączkę co by znacznie usprawniło montowanie aparatu. RE: Statyw do zdjęć "od góry" - fotek - 2014-06-29 (2014-06-29, 21:34:31)borzywoj napisał(a): statyw faktycznie nie ma głowicy - postaram się zrobić jego zdjęcie. To juz nie ma potrzeby, skoro potwierdzasz że ni ama. To nie znaczy ze nie może mić. Tanie statywy za 100-200 zł sa zwykle kompaktowe i sa kompletne. Te z wyższej pólki z założenia nie sa w głowice wyposazone, co daje Ci możliwośc samodzielnego wyboru takiej, jaka Ci najbardziej odpowiada. Tak wiec.... zbieraj teraz na głowicę, a komfort pracy znacznie wzrośnie. RE: Statyw do zdjęć "od góry" - borzywoj - 2014-06-29 poprzednio miałem velbona sherpe 550r - był razem z głowicą, ten ma taki system, że bezpośrednio można zamontować do niego aparat - do takiej rurki, bądź może faktycznie można tam też przykręcić głowicę - tylko nie wiem po co, bo sama konstrukcja daje duże możliwości ruchu aparatem. Jutro postaram się zrobić fotki to wszystko będzie jasne Chociaż może faktycznie do pełni funkcjonalności i komfortu pracy potrzeba jeszcze głowicy... RE: Statyw do zdjęć "od góry" - fotek - 2014-06-29 (2014-06-29, 22:17:13)borzywoj napisał(a): ...że bezpośrednio można zamontować do niego aparat - do takiej rurki, bądź może faktycznie można tam też przykręcić głowicę.. Ja jestem pewny, ze producentowi tego statywu nie przyszlo do głowy, że ktoś bezpośrednio będzie do niego mocował aparat To jest mocowanie przeznaczone dla odpowiedniej głowicy RE: Statyw do zdjęć "od góry" - borzywoj - 2014-06-30 hehe faktycznie Fotku, obejrzałam filmik i faktycznie trzeba jeszcze do tego głowicę ale sam aparat też można przykręcić i jakoś to śmiga. Podepnę sobie głowicę ze starego aparatu i powinno być dobrze dzięki za wszystkie uwagi RE: Statyw do zdjęć "od góry" - GregorK - 2014-06-30 (2014-06-29, 22:30:11)fotek napisał(a): Ja jestem pewny, ze producentowi tego statywu nie przyszlo do głowy, że ktoś bezpośrednio będzie do niego mocował aparat To jest mocowanie przeznaczone dla odpowiedniej głowicy Polak potrafi RE: Statyw do zdjęć "od góry" - borzywoj - 2014-06-30 hehe dokładnie - człowiek całe życie się uczy |