![]() |
Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock (/watek-statystyki-sprzedazy-wykresy-i-trendy-na-shutterstock.html) |
RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - Lseker - 2015-07-02 (2015-07-01, 13:25:56)RedMoon napisał(a): Ja też w końcu mogę jakieś statystki zaprezentować, bo minął właśnie pierwszy miesiąc, jak występuje na wszystkich stockach, których chciałem. Może komuś początkującemu się przyda. RedMoon, jako początkującemu, - przyda mi się, dziękuję. Napisz proszę, jakie zdjęcia wystawiasz i czy na konkretnym stocku schodzi więcej zdjęć określonej kategorii, czy to ma w ogóle znaczenie? RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - RedMoon - 2015-07-04 Na razie to chyba za wcześnie na takie wnioski, bo wynik się opiera na około 400 dl'ach. Więc takie trochę z dupy te statystyki, bo inni mają tyle pobrań na dzień. ![]() ![]() RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - GregorK - 2015-07-04 (2015-07-04, 11:43:28)RedMoon napisał(a): Na razie to chyba za wcześnie na takie wnioski, bo wynik się opiera na około 400 dl'ach. jak możesz mieć 400 DL-i / miesiąc, skoro w innym wątku pisałeś dopiero o pierwszej 10 DLi /dzień ![]() RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - RedMoon - 2015-07-04 Bo po pierwsze te statystyki tyczą się wszystkich stocków, a nie tylko SS. ![]() A po drugie napisałem, że jest to pierwszy miesiąc w którym występuje, na wszystkich docelowych stockach na których chciałem być, ale np. na Shutterstock zaczynałem już w marcu (a nawet chyba pod koniec lutego, gdzieś tu się chwaliłem kiedy zostałem przyjęty) ![]() ![]() Dokładniej wyglądało to tak: marzec: 49 DL kwiecień: 75 DL maj: 88 DL czerwiec: 198 DL A żeby było jeszcze miarodajniej, to zdjęć w portfoliach na koniec miesiąca wyszło średnio 700, jedynie Fotolia kuleje i mam tam 200 mniej, bo nie przyjmują edytroiali. ![]() ![]() RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - Nightman - 2015-07-04 Odważna decyzja z tym "bo wcześniej pracując na pełnym etacie..." a niektórzy powiadają, że stocki się kończą ![]() RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - RedMoon - 2015-07-07 (2015-07-04, 20:23:41)Nightman napisał(a): a niektórzy powiadają, że stocki się kończą Szczerze mówiąc pierwszy raz na to forum zarejestrowałem się w lutym 2013, czyli dwa lata temu i wtedy też tak tu wszyscy pisali, czytając wstecz to forum, to już niektórzy to pisali chyba w 2010 albo i wcześniej. Ale przez to też właśnie 2 lata temu bardzo szybko się poddałem i dałem sobie z tym spokój. Tylko, że wtedy też miałem lepszą pracę i nawet do głowy nie przychodziły mi takie pomysły, żeby z niej zrezygnować, teraz za dużo do stracenia nie miałem. (2015-07-04, 20:23:41)Nightman napisał(a): Dużo pracy przed Tobą ale z takim podejściem to czuję, że z miesiąca na miesiąc będziesz wspinał się coraz wyżej czego Ci życzę. Dzięki. Mam nadzieję, że się uda, póki co skupiam się na regularności i cierpliwości i mam nadzieję, że w końcu to zaprocentuje. RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - Tomek De - 2015-07-07 (2015-07-07, 11:01:28)RedMoon napisał(a): skupiam się na regularności i cierpliwości to dodaj jeszcze "i jakości" i zaprocentuje na pewno ![]() RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - RedMoon - 2015-08-11 U mnie po drugim miesiącu poważniejszych działań coś tam do przodu poszło, chociaż nie najlepiej, ale nie spieszy mi się i najważniejsze, że do przodu. Miałem też dwa tygodnie przerwy bo na wakacje też trzeba było pojechać, więc póki co wynik oparty na około 700 dl'ach i wygląda tak: SS - 47,7 % FT - 16,1 % DT - 13,4 % IS - 12,6 % BS - 8,4 % 123RF - 1,4 % DepositPhotos - 0,5 % Alamy - 0 % I w ilości DL, też powoli idzie do przodu, więc jestem zadowolony. marzec: 49 DL kwiecień: 75 DL maj: 88 DL czerwiec: 198 DL lipiec: 292 DL Najbardziej zaskakuje mnie Fotolia, bo po niemrawym początku i tym, że mam tam najmniej plików (brak editoriali) pnie się bardzo szybko w górę. Średnia ilość plików na koniec miesiąca na wszystkich stockach około 900 szt. Więc wynik nie jest najlepszy, ale i tak mnie cieszy. No i rekord dzienny na SS, też został pobity, z całych 10 na 16 szt. ![]() RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - Lseker - 2015-09-07 Przy okazji tytułu wątku, mam następujące pytanie: w Image Gallery Stats jak kliknę Total Purchases, - powinny wyświetlać się zdjęcia najczęściej sprzedawane i tak jest, tyle, że nie do końca, bo na np. piątym miejscu wyświetla się zdjęcie ze sprzedażą 0. I pytanie - dlaczego tak jest? Czy zdjęcie się sprzedało np. u partnera banku i kasa jeszcze nie wpłynęła, czy może ta statystyka wykazuje statystyki nie tyle sprzedaży, co obejrzeń zdjęć? RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - fotek - 2015-09-07 Ta statystyka nie do końca poprawnie działa |