Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock (/watek-statystyki-sprzedazy-wykresy-i-trendy-na-shutterstock.html) |
RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - szakalikus - 2015-06-14 Do czasu "zrobienia porządku w portfolio". Usunąłem te "powtórki", wysłałem support ticket, to mnie odesłali gdzieś indziej, mówiąc że się tym nie zajmują i podając maila gdzie należy się kontaktować ... i tak sobie czekam już tydzień na rozwój sytuacji RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - yuma2 - 2015-06-14 (2015-06-14, 10:14:33)szakalikus napisał(a): Czy mógłby ktoś jeszcze podać przybliżone statystyki z dowolnego okresu jeżeli chodzi o procentowe rozłożenie $$ pomiędzy SS/IS/FT ? za okres sty-maj 2015: SS - 54% Fotolia 24% iStock - 14% reszta pomiedzy 4% Dreamstime a 0.6% Bigstock PF glownie jedzenie, troche travel troche dytorial, zero zdjec z MR czy PR, czynnie od Wrzesnia 2014 Fotolia dla mnie glowny gracz choc dosc nieregularnie tzn codziennie sie cos sprzeda ale w jeden dzien 5 w drugi 30, generalnie spox ,latwy upload RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - Nightman - 2015-06-14 Średnia za sty-maj 2015 SS - 51% iS - 19% Fot - 10% 123RF - 5% DT - 3% DepositPhotos - 3% BIG - 3% reszta - 6% RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - fotek - 2015-06-14 Mam z grubsza podobne proporcje jak yuma RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - szakalikus - 2015-06-14 Dzięki bardzo za informacje ! Mobilizuje mnie do zwiększenia intensywności przerzucania zdjęć z Shutterstock na Fotolia Fotolia też promuje nowe zdjęcia i warto kombinować z czasem akceptacji, czy nie ma znaczenia i uploadujecie czy dzień czy noc? RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - RedMoon - 2015-06-14 Chyba nie ma sensu u nich coś kombinować z czasem, bo przynajmniej u mnie zdjęcia są rozpatrywane w sumie szybko, ale strasznie nieregularnie. Nie da się ich za bardzo przewidzieć, kiedy sprawdzą i nawet ile sprawdzą. Bo mi często wybierają po 5-10 zdjęć z 40 i tak to jakoś na raty i wyrywkowo sprawdzają jak im się podoba. Co parę godzin po parę albo kilkanaście zdjęć. RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - yuma2 - 2015-06-14 Dokladnosc w celowaniu to okolo 2-5 dni czasem rozpatruja podczas gdy jeszcze indexuje, czasem czekam kilka dni, teraz juz przestalem celowac i to na kazdym stocku, wysylam w kazda Niedziele wszystko co mam uzbierane, raz w tygodniu. Wczesniej rozbijalem na 2-3 male paki So-Pon-Sr, strata czasu jako ze nie zuwazylem spadku a wrecz przeciwnie. RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - fotek - 2015-06-14 Wg mnie to jest ok. 3 dni od daty załadowania (a nie poindeksowania)... nie śledze tego dokładnie, ale chyba mniej wiecej tak to u mnie wygląda RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - RedMoon - 2015-07-01 Ja też w końcu mogę jakieś statystki zaprezentować, bo minął właśnie pierwszy miesiąc, jak występuje na wszystkich stockach, których chciałem. Może komuś początkującemu się przyda. SS - 37 % DT - 27 % IS - 12 % FT - 11 % BS - 10 % 123RF - 1 % DepositPhotos - 1 % Alamy - 0 % Tylko Istocka mam policzonego przez ten PP i abonamenty, jakby miesiąc do tyłu, bo to co zliczył mi w czerwcu za maj, policzyłem jako czerwiec, więc pewnie dużo lepiej by wypadł, bo plików mi przez ten miesiąc z 400 przybyło. RE: Statystyki sprzedaży - wykresy i trendy na Shutterstock - maccio - 2015-07-02 (2015-06-14, 16:24:12)yuma2 napisał(a): ... wysylam w kazda Niedziele wszystko co mam uzbierane, raz w tygodniu. Wczesniej rozbijalem na 2-3 male paki So-Pon-Sr, strata czasu jako ze nie zuwazylem spadku a wrecz przeciwnie. Yuma, dlaczego uważasz wysyłanie mniejszych paczek za stratę czasu? Przecież opisywanie i wgrywanie zajmuje tyle samo. No i jak się trafi na rzeźnika, to leci 20 a nie 200 zdjęć... |